Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta narazí ve šlágru kola na Pardubice, Kometa chce zabrat proti Hradci Králové

První souboj dvou hlavních předsezonních favoritů na zisk mistrovského titulu nabídne páteční program tří zápasů 6. kola extraligy. Pardubice přivítají pražskou Spartu a budou mít možnost vrátit se po čtvrtečních předehrávkách do čela tabulky. Atraktivní souboj nabídne i duel Brna a Hradce Králové, České Budějovice přivítají Olomouc.

Pardubičtí si vedou prozatím na výbornou, byť doma ještě čekají na plný bodový zisk. Posílením sebevědomí pro mužstvo Dynama však byla aspoň chvilková pozice lídra. "Určitě nám to hodně pomůže ke zdravému sebevědomí, povedený start je důležitý. Jenže pořád je za námi jen pět kol a do konce ligy zbývá spousta zápasů. Teď už se soustředíme na Spartu. Bude to zase kvalitní hokej," předpověděl útočník David Cienciala.

Sparta naproti tomu září doma, kde má plný počet bodů ze tří zápasů, ale v arénách soupeřů zatím nebodovala. V Mladé Boleslavi prohráli Pražané 2:4 a v Olomouci dokonce 0:4. O nápravu se pokusí na ledě tradičního soka. "V Pardubicích byla vždycky výborná atmosféra. Byl můj první profesionální tým. Mají to velmi dobře poskládané. Pro nás je to samozřejmě výzva a pokusíme se urvat nějaké body. A možná nám to zase něco ukáže," řekl útočník David Tomášek.

Jak se zatím daří favoritům? A co nabídl start extraligy? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Kometa zatím zůstává nevýraznými výkony za očekáváním. Pět bodů ze stejného počtu zápasů je na ambiciózní tým málo. "Je to začátek sezony, každý si musíme sáhnout do svědomí sám za sebe, musíme hru zjednodušit, nemáme tam vůbec nic, nedostáváme se do tlaku," přiznal obránce Jan Ščotka.

Nabádal k následování příkladu Třince. Obhájce titulu dobyl první výhru v sezoně v úterý právě na ledě Brňanů. "Třinci se dosud nedařilo, ale jeho hráči zjednodušili hru, nahazovali si puky, my jsme pak jezdili 60 metrů tam a zpátky a nemělo to efekt. Něco podobného bychom měli zahrát doma v pátek s Hradcem a odrazit se od pomyslného dna. Každý víme, co zlepšit a v čem je jeho role. Každý chce vyhrávat a nebýt dole. Musíme začít makat, bojovat, jezdit. Týmu věřím, sílu na to má, jen si to musí sednout," doplnil Ščotka.

Hradec Králové zatím vyšel naprázdno jen jednou, když těsně prohrál v Kladně. "V Brně nás čeká těžký zápas, mají skvělý mančaft s výbornými hráči, ale určitě to není nic, co by se nedalo zvládnout. Myslím, že v téhle soutěži můžeme hrát s každým, je vždy jen na nás, jak se na to připravíme. Snad se budeme nadále zlepšovat při hře v přesilovkách," přál si útočník Martin Štohanzl.

Velkou ztrátou je pro mužstvo Mountfieldu nucený odchod ruského útočníka Nikity Ščerbaka, jemuž neumožňuje pokračovat na východě Čech současná celosvětová situace. Nejproduktivnějšímu hráči týmu vypršelo vízum a odcestoval do Kanady.

Motor se chce zase nastartovat

Jihočeši prožili skvělý vstup do sezony, za tři zápasy neztratili ani bod, za poslední dvě kola si však naopak žádný nepřipsali. Doma ale má Motor stále stoprocentní bilanci, navíc v obou těchto utkáních zářili jeho hráči střelecky. Nejprve dostala "šestku" Kometa (6:2) a pak i Litvínov (6:3). Hanáci však budou představovat nelehkou překážku, dosud nejlepší obrana soutěže inkasovala za čtyři utkání pouhé čtyři góly.

"Že se Olomouci tak vydařil start do sezony, ukazuje na sílu týmu. V úvodních třech zápasech dostala jen dvě branky. Mají výborně postavenou obranu a výborného brankáře. Olomoučtí hráči jsou zodpovědní, pracovití, hrajou s velkým srdcem a jsou za to v úvodu sezony odměněni. Když se vyrovnáme nasazením, bojovností a urputností, tak věřím, že máme rozdílové hráče, kteří dokážou překlopit misku vah na naši stranu," uvedl hlavní kouč Jaroslav Modrý.

Hanáci měli stejně povedený rozjezd. Také oni odehráli tři úvodní duely bez ztráty bodu. V neděli pak ale jeli zbytečně do Karlových Varů, kde byl zápas kvůli nezpůsobilé hrací ploše odložen, a v úterý podlehli doma Pardubicím 1:2.

"Myslím si, že přesilovky nehrajeme úplně špatně. Proti Pardubicím jsme si vytvořili spoustu příležitostí, jen to tam vícekrát nespadlo. Celkově jsme však nepodali vůbec špatný výkon. Když budeme takhle hrát dál, budeme bodovat," prohlásil trenér Jan Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články