Děčínský čaroděj měl obrat klientky o miliony. Neždímu je, pomáhám, vysvětluje v dopise

Samozvaný čaroděj tvrdí, že není podvodník

O případu samozvaného čaroděje z Děčína, který měl podle policie za magické rituály z žen vylákat přes internet stovky tisíc korun, jsme vám v Krimi zprávách už říkali. Policie ho obvinila z podvodu. Do naší redakce v Ústí nad Labem ale přišel dopis a můžeme prozradit, že ho nedonesla sova. Samozvaný čaroděj v něm tvrdí, že není žádný podvodník – magické schopnosti prý zdědil po předcích.

Na internetu 31letý muž z Děčína vystupoval pod přezdívkami Gabriel Ezoterik Čaroděj, Mág Erik nebo Kartářka Cikánka Žaneta.

„Nabízel ezoterické služby, magické rituály a vylákával z žen peníze. Tímto způsobem se mu od jedné z žen podařilo vylákat částku jednoho a půl milionu korun,“ vysvětluje Veronika Hyšplerová, mluvčí policie ČR.

„Začali jsme se bavit, jako že by mi i pomohl s nějakou situací, jako třeba s partnerstvím a tak, aby nám to šlo líp. Tak jsem řekla: ‚Dobře.‘ Chtěl nějakou částku. Zjistil náhle něco o rodině, že se tam něco blíží a začal ty částky zvyšovat,“ říká jedna z poškozených, paní M. Dále popisuje, s jakým nátlakem se musela setkávat. „Často na mě tlačil i časově: ‚Teď hned, nebo nikdy,‘“ říká.

Samozvaný čaroděj nechtěl mluvit na kameru. Do redakce nám ale poslal dopis, ve kterém tvrdí, že prý není podvodník, ale zkušený podnikatel.

„Jsem člověk, který má tento dar po předcích, proto jsem se rozhodl na základě toho otevřít živnost. Paní M. jsem čistil minulé životy, bloky, rodovou linii, rituál plodnosti atd. Dokonce jsem věštil paní z finančního úřadu po telefonu, která byla se mnou velmi spokojená. Můj dar je od toho, aby lidem pomohl, nejsem ten, který ždíme,“ stojí v dopise děčínského čaroděje.

Za odčarované statisíce korun si věštec mimo jiné nakoupil masivní zlaté šperky, nakonec ale podle policie všechno prohrál v automatech. Za podvody mu teď hrozí až osm let vězení. „Mé svědomí je čisté, a pokud jsem naléhal na paní M., tak to bylo tím, že bylo zapotřebí pracovat na rituálu. Pokud paní nebyla spokojená s mou službou, mohla ji kdykoliv odmítnout, což neudělala. Ano, mé služby jsou drahé, ale jsou taky náročné, nikoho nenutím je využívat.“

Podle zkušené kartářky Dany, která má více než dvacetiletou praxi, jde jednoznačně o podvod. Varovným signálem mělo být i to, že věštba probíhala distančním způsobem. „Já když vykládám karty, tak jedině přes videohovor nebo osobně.“

Když by si prý chtěl někdo za magické rituály nebo výklady účtovat stovky tisíc korun, měl by dotyčný klient zpozornět.

„To je podvod, protože to v žádném případě, maximálně do pěti tisíc. Ten, kdo dává takto velké sumy, tak mluví s podvodníkem, rozhodně to není normální. Dělá negativní reklamu lidem, kteří to dělají poctivě a opravdu těm lidem chtějí pomoct,“ popisuje čarodějova „konkurentka“.

Tagy: