Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Safety Car od Drägeru opět projel Českou republiku i Slovensko, hasiči obdivovali dýchací přístroj BG ProAir s uzavřeným okruhem

Dräger v září roku 2022 opět křižoval Českou republiku i Slovensko se svým Safety Car s nejnovějšími technologiemi.

Přesto, že například na vzduchové dýchací přístroje, detektory plynů a hasičské přilby od Drägeru se hasiči českých záchranných sborů spoléhají už roky, vybavení se neustále vyvíjí a je potřeba si ho vyzkoušet a osahat.

Dräger Safety Car je pomyslnou vlajkovou lodí. Jedno auto, které představuje ty nejlepší a nejnovější technologie, na které se mohou spolehnout nejen hasičské jednotky.

Pod hasičským vybavením si řada lidí představí jen automobil, ochranný oděv a hadici. Toho, co může pomoci chránit majetek i životy, je ale mnohem více.

Základem výbavy jsou přenosné detektory plynů. Upozornit dokážou na přítomnost neviditelných toxických i hořlavých plynů a výparů či nedostatek kyslíku.

Vedle několika typů detekčních přístrojů plynů ale na palubě Safety Car nechybí ani nejmodernější hasičské přilby, masky s komunikací, komunikační jednotky do přileb, termokamera nebo nejnovější vzduchové dýchací přístroje.

Hlavní novinkou letos ale byl Dräger BG ProAir, přetlakový dýchací přístroj s uzavřeným dýchacím okruhem, který spojuje nekompromisní bezpečnost s nejvyšší úrovní pohodlí při dýchání a přenášení. Snadněji se přenáší, umožňuje snadněji dýchat, poskytuje více času na to, co potřebujete udělat, i na bezpečný návrat.

Více o tomto dýchacím přístroji se lze dozvědět na webu www.draeger.com.

Jednou z hlavních veřejných zastávek, na které bylo Dräger Safety Car k vidění, se stal pražský Memoriál Františka Kohouta. Kromě toho ale automobil dorazil například do Brna i Přerova k drážním hasičům, do třineckých železáren, na ostravské letiště nebo do brněnského školního a výcvikového zařízení.

Nechyběl ani v pražském dopravním podniku, v pardubické chemičce a v jihlavském Boschi. Na Slovensku pak zavítal třeba k hasičům v bratislavském Volkswagenu, v púchovském Continentalu, do Žilinské Teplárenské či k profesionálním hasičům v Prešově.

Podrobnosti o celé Dräger Safety Car Roadshow jsou k dispozici na webu www.draeger.com.

Sdílet