FIA uveřejní zprávu o loňských rozpočtových stropech v pondělí | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

FIA uveřejní zprávu o loňských rozpočtových stropech v pondělí

Očekávalo se, že Mezinárodní automobilová federace (FIA) dnes uveřejní zprávu o dodržování rozpočtového stropu v sezóně 2021.

Jinak spíše formální krok se stal ostře sledovaným poté, co se v průběhu víkendu v Singapuru objevily spekulace, že týmy Red Bull a Aston Martin rozpočtový strop v loňském roce překročily. Oba týmy to popřely. 

FIA má týmům vydat certifikáty o splnění finančních pravidel. Podle dalších spekulací k tomu mělo dojít v průběhu dnešního dne.

Později odpoledne ale FIA potvrdila, že zprávu uveřejní v pondělí 10. října. „Analýza finančních podání je dlouhý a složitý proces, který probíhá a bude ukončen tak, aby bylo možné vydat certifikáty v pondělí 10. října.“

„Jak již bylo dříve sděleno, v souvislosti s touto záležitostí se objevily významné a nepodložené spekulace a dohady a FIA opakuje, že dokud nebude záležitost uzavřena, nebudou poskytovány žádné další informace. FIA rovněž opakuje, že veškeré náznaky, že zaměstnanci FIA prozradili citlivé informace, jsou stejně nepodložené.“

Doporučujeme

Články odjinud