Hlavní obsah

Výpověď u soudu se odkládá, Musk a Twitter se dohodli

– Wilmington

Miliardář Elon Musk a americká internetová společnost Twitter se dohodli, že odloží Muskovu na čtvrtek plánovanou výpověď u soudu. V příštích dnech by mohli dosáhnout dohody o ukončení svého soudního sporu, uvádějí zdroje agentury Reuters. To by nejbohatšímu muži na světě umožnilo odkoupit provozovatele sociální sítě, za kterého v pondělí nabídl původně dohodnou cenu 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu Kč), pokud Twitter upustí od soudního sporu.

Foto: ČTK/AP

Logo společnosti Twitter

Článek

Na odložení Muskovy výpovědi u soudu ve Wilmingtonu v americkém státě Delaware plánované na čtvrtek se obě strany domluvily ve snaze ukončit soudní spor. Podle zdroje Reuters pokračují ve vyjednávání, konečné řešení si ale vyžádá více času.

Právní tým Twitteru zatím žádnou dohodu neodsouhlasil. Soudkyně Kathaleen McCormicková ve středu uvedla, že se připravuje na blížící se proces, který má začít 17. října.

Musk se na koupi Twitteru dohodl letos v dubnu. V červenci však oznámil ukončení dohody, což zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti.

Musk opět nabízí za Twitter 44 miliard dolarů

Internet a PC
Foto: Profimedia.cz

Elon Musk

Musk se už od samého začátku netajil tím, že chce Twitter od falešných účtů očistit, aby z něj udělal „lepší místo pro uživatele“. Žádné konkrétní plány řešení tohoto problému však nezveřejnil. Dosáhnout by se toho ale dalo tak, že by musel být každý účet na Twitteru ověřený, což by v podstatě zcela vyloučilo ze hry anonymní uživatele.

Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Obvinila jej z porušení podmínek dohody a požádala soud, aby nařídil dokončení transakce za sjednanou cenu. „Musk – miliardář a zakladatel několika firem, kterému radí bankéři a právníci z Wall Streetu – tvrdí, že ho společnost Twitter podvedla, aby podepsal dohodu o fúzi v hodnotě 44 miliard dolarů. To je nepravděpodobný příběh, který odporuje skutečnosti,“ stojí ve zprávě, kterou Twitter zveřejnil již v předminulém měsíci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám