Sociální sítě
Nahoru

Veletrh Minerály a drahé kameny nabídne tisíce unikátů od desítek prodejců

Co kámen, to originál, neexistují dva stejné a to platí také o autorských špercích. Minerály a drahé kameny, tradiční veletrh Geosvět v Praze, se uskuteční od 15. do 16. října v hotelu Olympik.

Největší pražská podzimní akce zaměřená na minerály, drahé kameny, zkameněliny, autorské šperky a věci pro vlastní tvoření přivítá více než 70 prodejců z celé České republiky i ze zahraničí. Nebude chybět oblíbené oceňování a posuzování kamenů a šperků, které mohou donést sami návštěvníci.

Oblíbené kabošony hlavně Labradority a Spektrolity bude možné na veletrhu opět koupit u Natálie Škodové. Nabízet bude také šperky s minerály ze své vlastní kolekce a šperkové kameny samotné. Natálie Škodová dováží do ČR také málo známé a raritní minerály či fosilie, jako jsou Amonity, Amolity, Simbircity a řadu dalších.

Na letošních Minerálech a drahých kamenech nebudou chybět oblíbené „Cínované šperky od Rockerky“. Šperky jsou vytvořeny technikou Tifanny z mědi, zdravotně nezávadného cínu a pravých kamenů z celého světa. Ke koupi budou na stánku Věry Slaninové, který je tradičně umístěn hned ve foyer, také broušené, surové a tromlované kameny.

Letošní absolutní novinku, vzorek vivianitu z Brazílie, dioptas z nových nálezů v Kongu, stejně jako klasiku – malachit z Konga, či křišťál s růžovým odstínem z Brazílie najdete na veletrhu u Petra Mošny.

Alexandra Valinová zase přiveze do Prahy na Minerály a drahé kameny kolekci nádherných labradoritových kapek.

Novinkou na letošních Minerálech a drahých kamnech budou také chladné zbraně, nože a dýky, které zdobí přírodní kameny. Jsou dílem Františka Vorla. Na obrázku jsou polotovary, finální výrobky uvidíte až v hotelu Olympik v Praze.

Stejně jako v minulých letech mají děti a mládež do 18 let vstup na veletrh zdarma. Novinkou jsou dílničky pro děti, na kterých si budou moci vyrobit drátovaný šperk. Povede je naše přední tvůrkyně drátěných šperků, která tvoří pod jménem Monsterance.

Více z rubriky Drahé Kameny

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.