Závod družstev vyhrál v Dalečíně Osička MX Team

V neděli 9. října 2022 se na náročné trati v Dalečíně uskutečnil závod Kůta MM ČR družstev v motokrosu. Do závodu nastoupilo celkem 18 družstev. Zpestřením závodu byli i zahraniční jezdci, které z dřívějšího působení v České republice známe velice dobře. Do hodnocení závodu zasáhla i letošní mistryně České republiky třídy žen. Vložená třída Hobby Open byla pro nízký zájem zrušena.

Už v kvalifikaci se ukazovali favorité o pódiová umístění. Nejlepší pozici na startu si vyjel tým KRTZ motorsport, druhé místo patřilo Osička MX Teamu a třetí MTX Racing Teamu. Následovali je jezdci z HT Group Racing Teamu, Orion Racing Teamu a PP Racingu.

1. závod - MX1 + MX2

První závod ovládl s těsným náskokem Michael Kratzer (KRTZ motorsport) před Martinem Krčem (Osička MX Team) a Tomášem Kohútem (Osička MX Team). Kratzer ovládl rozjížďku stylem start-cíl a nikoho před sebe nepustil. Dvojice týmových kolegů z Osička MX Teamu se na své pozice dostali v průběhu šestého kola, kdy na čtvrté místo odsunuli Martina Michka (HT Group racing Team). Pátý Dušan Drdaj (PP Racing) se musel prokousávat pořadím. Ve sloučené rozjížďce si totiž dobře vedl Daniel Mandys (MTX Racing Team) ze třídy MX2, který mu svou pozici nechtěl předat. Ve čtvrtém kole musel ze závodu odstoupit Jaroslav Katriňák (Orion Racing Team), který si vykloubil palec.

2. závod – MX2 + MX3

Výborný start do druhé rozjížďky předvedl Petr Bartoš (Orion Racing Team), na kterého byl na zářivě žlutém motocyklu Suzuki nalepen francouzský závodník Boris Maillard (KRTZ motorsport). Maillard se hned v úvodu dostal do čela, kde vydržel až do konce rozjížďky. Pouhých pět sekund na něj ztrácel v cíli Šimon Jošt (Osička MX Team), který se na druhou pozici probojoval během třetího kola. Znovu výbornou rychlost ukázal Daniel Mandys, který sváděl souboje s letošním suverénem Tomášem Kohútem. Jezdci se několikrát předjeli, ale Kohút využil větších zkušeností a Mandyse v posledním kole předjel. Do závodu bohužel nenastoupil Jakub Terešák (PP Racing), který si ve druhém kole v tréninku zlomil kličku.

3. závod – MX3 + MX1

Ve třetím závodě se na čele vystřídalo hned několik pilotů. Prvním byl Pavel Dvořáček (MTX Racing Team), před kterého se poté dostal Boris Maillard a v osmém kole Šimon Jošt. Právě Šimon Jošt ukázal svou rychlost a rozjížďku ovládl s náskokem téměř dvanácti sekund. Pořadím se však míchalo i na dalších místech. Na celkovou trojku se nakonec probojoval letošní mistr třídy MX1 Dušan Drdaj. Jako čtvrtý byl hodnocen Pavol Repčák (Orion Racing Team). Dvořáček se z čela propadl na páté místo. Povedené výkony předváděl Patrik Liška (HT group Racing Team), který skončil sedmý. Mezi nejrychlejšími jezdci na velkých motorkách se výborně představili i Tomáš Pikart (NEW2 Project) a David Vondrák (Q Racing Team).

Celkové výsledky:

1. Osička MX Team – 11 bodů
2. KRTZ motorsport – 19 bodů
3. MTX Racing Team – 35 bodů
4. HT Group Racing Team – 40 bodů
5. Q Racing Team – 63 bodů
6. Starling Cross Team – 67 bodů
7. Orion Racing Team – 68 bodů
8. Auctor MX Team – 77 bodů
9. Team SMF – 88 bodů
10. NEW2 Project – 99 bodů

Výsledky jednotlivých rozjížděk a zbývajících týmů najdete – ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist