Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Pošlete je za ruskou válečnou lodí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět nikdy nebyl blíže zničení než v těchto dnech. „Co sejčkuje, debil?!“ jako bych slyšel reakci mnoha čtenářů. Kéž bych sejčkoval. V Rusku je u moci banda válečných zločinců, kteří jsou na své zločiny hrdí, rozšiřují jejich působnost a chvástají se tím, že kašlou na mezinárodní právo, a hodlají se světem udělat to, co oni uznají za vhodné. Včetně použití jaderných zbraní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Zájemce o úřední zdroj podobných prohlášení odkazuji na Telegram bývalého prezidenta Ruské federace a nynějšího zástupce Vladimira Putina v Radě bezpečnosti RF, která je něčím, jako bývalo sovětské politbyro za Stalina.

Dmitrij Medveděv by měl být brán vážně jako Putinova ústa, protože se jeho výhrůžky z minulosti naplňují v reálných zločinech Kremlu.

Jestliže se Rusko ústy místopředsedy své bezpečnostní rady samo prohlásilo za zemi mimo mezinárodní právo, neměl by být problém v tom, aby se s ním zacházelo prostředky, které leží mimo mezinárodní právo. To je poznámka k odpovědi na hrozbu z Ruska, kterou v těchto hodinách promýšlejí západní státníci.

Hrozba má dvě ostří: 1. Pokud se nám nepodrobíte, nebudeme váhat s použitím jaderných zbraní. 2. Pokud nám ustoupíte, potvrdíte, že nejste státy, ale srágory, takže vás v dalších letech porazíme a přinejmenším v Evropě nastolíme ruský svět.

Z našich běžných životů na úroveň vypracování státní politiky nedosáhneme. Stejně tak jsou mimo náš dosah vzteklí skunkové z ruského vedení. Co tedy můžeme udělat, aby člověk neměl pocit, že se zlo plíží ke dveřím jeho domu a on zůstává bezmocný?

Ruští skunkové mají své podřízené v jiných zemích. Někteří pracují za úplatu, jiní z neschopnosti snést své podělané životy. Šíří kolem sebe vzteklé zlo a přirozeně tíhnou k největšímu světovému centru tohoto zla, k Rusku.

A nenechte se zmást: Ta nejhorší pakáž, která v Česku podporuje Putina, by ani chvíli neváhala, kdyby měla ty možnosti, co má Putin. Také by nás ničila.

Co tedy s ní? Osobně si myslím, že by bylo namístě prohlášení Ruska za teroristický stát. Teď už není důvod o charakteru tohoto státu pochybovat. V souladu s tím by bylo namístě trestání za otevřenou podporu terorismu a genocidy, kterou Rusko bezpochyby páchá na ukrajinském národě.

Ale na druhou stranu chápu, že moje laické vidění problému určitě narazí na mnoho politických a právních problémů a k ničemu takovému pravděpodobně nedojde.

Pak zbývá jednoduché řešení. Nediskutovat se vzteklými skunky a rovnou je posílat za ruskou válečnou lodí. Tam je jejich místo.

Anketa

Mělo by být Rusko oficiálně prohlášeno za teroristický stát?
Ano
96,7 %
Ne
3,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7579 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám