Radek Špryňar
11. října 2022 • 20:00

Bosák a spol. těsně pod „bednou“. Na Konopišti vyhráli Rakušané

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
Slavia - Baník: Jurásek krásně prostřelil Markoviče, 5:0!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedenácté European Masters of Golf Playing Journalist, jehož dějištěm byla minulý týden obě hřiště Golf&Spa Resortu Konopiště, ovládl tým novinářů Rakouska, který tak obhájil vítězství z posledního evropského šampionátu před třemi lety v rakouském Murhofu. Český novinářský tým, jehož hlavní tváří byl komentátor Jaromír Bosák, obsadil v dvoudenním klání čtvrté místo.



Po prvním středečním kole na hřišti d’Este bylo skóre na prvních příčkách hodně vyrovnané. O vedení se dělili Italové s Němci, jen o bod pozadu byli Rakušané. Český tým na čtvrté pozici už přece jen ztrácel víc – šestnáct bodů na pomyslné stupně vítězů.

Po druhém dni na osmnácti jamkách hřiště Radecký ale už bylo jasno – Rakušané zabrali a s celkovým počtem 477 bodů zvítězili s náskokem devíti bodů před druhou Itálií.

Na třetí příčku se propadlo Německo, které ale uhájilo svůj náskok před českým týmem. Ten se sice z původních 19 bodů snížil o pět na čtrnáct, ale to už nic nezměnilo na to, že Češi už poněkolikáté skončili na nepopulárním čtvrtém místě.

Hrálo se formátem stableford s přepočtem na tři čtvrtiny hracího handicapu, což bylo jistou výhodou pro hráče s nižšími handicapy, jimž se tak z hracího handicapu odečítalo méně. I to dokázali Rakušané využít vzhledem k tomu, že měli v desetičlenném týmu šest hráčů se singl handicapem.

Nejlepší výsledné skóre, tedy počet získaných stablefordových bodů mezi jednotlivci měl Jörg Schlockermann z Německa, který uhrál celkem 67 bodů (39+28).

V novinářských týmech se objevilo i několik známých tváří, mj. bývalý obránce AC Milán a nyní televizní expert italského vysílání Sky Sport Stefano Nava, reportér německého Eurosportu Oliver Sequenz, či český sportovní televizní komentátor Jaromír Bosák.

Toho v českém týmu doplnili Jan Kučmáš (AMI), Jindřich Malý (ttg.cz), Tomáš Pokorný (Blesk), Pavel Skořepa (CNN Prima News), Milan Svoboda (Česká televize), Radek Špryňar (deník Sport a web iSport.cz), Pavel Vondráček (info.cz), Amara Zemplinerová (Travel Digest) a Alois Žatkuliak (Golfextra.cz).

Tradiční kapitán týmu Pavel Mandys (iLiteratura.cz) letos přijal roli nehrajícího kapitána, aby jako místopředseda pořádajícího Czech Media Golf Clubu zvládl organizaci turnaje. A dle ohlasů zástupců všech osmi zúčastněných týmů se povedla na výbornou. Včetně perfektně připraveného hřiště a nadmíru vydařeného počasí.

Dvanáctý díl novinářského golfového ME by se měl uskutečnit za dva roky v Portugalsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud