Potvrzeno. Vrbu v ostravském Baníku skutečně nahrazuje Pavel Hapal

Fotbalisty Baníku Ostrava povede poté, co z postu trenéra odešel Pavel Vrba po nevydařených výsledcích, Pavel Hapal. Jméno tohoto třiapadesátiletého stratéga se v této souvislosti skloňovalo prakticky ihned poté, co Vrba skončil. Bývalý kouč Sparty či slovenské reprezentace se dohodl s moravskoslezským klubem na dvouleté spolupráci.

"Pavel byl pro nás výběrem číslo jedna. Znám ho hodně dlouho, je to úspěšný trenér, který má obrovské zkušenosti z reprezentačních týmů na Slovensku. Umí také pracovat s mladými hráči a propojení mezi akademií a áčkem pro nás musí být prvořadé. Jeho nejbližším úkolem je teď se pokusit získat nějaké body, dostat se výše v tabulce a pak samozřejmě udělat kvalitní zimní přípravu," sdělil k tomuto kroku pro klubový web nový šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Na lavičce Ostravy však nebude Hapal jedinou novou tváří. Kouč si totiž do klubu přivádí i svého dlouholetého spolupracovníka Jiřího Nečka, se kterým působil v Ostravě již v sezóně 2005/06. "Kvalita Baníku je určitě na jiné úrovni, než je postavení v tabulce. Naším krátkodobým cílem je teď oživit mužstvo, aby sbíralo body a dostalo se v tabulce do vyšších pater. To teď bude naše společná práce a věřím, že i takovým vnitřním nastavením a motivací kluky přesvědčím, že dokáží dělat lepší výsledky," nechal se slyšet po nástupu do funkce Hapal.

Připomeňme, že vedení Baníku se rozhodlo k ukončení spolupráce s Pavlem Vrbou po posledním zápase s Libercem, se kterým ostravský tým bezbrankově remizoval. Pod Vrbou se fotbalistům Ostravy podařilo jen dvakrát vyhrát a celkově tak za jednáct kol získat jedenáct bodů. Kvůli tomu se tak aktuálně mužstvo nachází až na 14. místě ligové tabulky.

Dodejme ještě, že o Pabvla Hapala měla Ostrva zájem už před touto szeónou, dokonce už byly obě strany před podisem smlouvy, nakonec ale celkem nečekaně do Ostravy zamířil bývalý koč Plzně, Sparty a české reprezentace Pavel Vrba, jenž se tak do moravskoslezské metropole vrátil po dlouhých 18 letech. Působil zde tehdy totiž jako asistent kouče Františka Komňackého v mistrovské sezóně 2003/04.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Banik Ostrava Pavel Hapal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy