Plzeň sice s Bayernem opět prohrála, tentokrát ale duel dokázala zdramatizovat

I tentokrát to zpočátku vypadalo, že Viktorii Plzeň hrozí podobně jako před týdnem v Mnichově debakl s Byernem Mnichov, jelikož po prvním poločase Západočeši prohrávali celkem jasně 0:4. Jenže pak byli bavorští v útlumu, čehož zmátořená Plzeň využila a Adam Vlkanova s Janem Klimentem se následně postarali o snížení na 2:4. Navzdory dalším plzeňským příležitostem se pak už totokóre nepohnulo a i tentokrát tedy svěřenci kouče Michala Bílka vyšli bodově na prázdno.

Oproti duelu Plzně v mnichovské Allianz Areně s do branky Viktoriánů postavil uzdravený Staněk a do obrany se pak vrátil kapitán Hejda, jenž tvořil nově stoperskou dvojici s Tijanim a tak Pernica tentokrát zůstal mimo základní sestavu.

Že to ani tentokrát Západočeši nebudou mít jednoduché, to zjistili již po dvou minutách hry, kdy se do velké šance dostal Sané, ale ten tehdy mířil jen těsně mimo. Osm minut na to už se ale přeci jenom favorizovaní hosté z Mnichova otevření skóre dočkali a to po solupráci Goretzka s Maném, přičemž druhému jmenovanému se podařilo přehodit gólmana Staňka, 0:1 pro Bayern.

Pomalu se začal rýsovat hrůzný scénař podobný tomu z týden starého zápasu. Za chvíli, ve 14. minutě, už totiž mnichobští vedli 2:0, když se po velice zdařilé rychlé kombinaci trefil Müller. Když se psala 25. minuta už to bylo 3:0, o což se postaral Goretzka.

Hosté zkrátka na rozdíl od Plzně ukazovali jak jsou efektivní ve  svých příležitostech. Když se totiž dostali do nějaké plzeňští, kteří se od úvodu snažili více pozlobit hostující obranu na rozdíl od duelu v Mnichově, svoji šanbci v gól nepřetavili. Například Mosquera se v jedné šanci ocitl sám před gólmanem Ulreichem, jenž tentokrát nahradil zraněného Neuera, ale brankou to neskončilo, jelikož Mosqueru Ulreich vychytal. A tak ve 35. minutzě přišel další trest, když svou druhou trefu tehdy přidal Goretzka po Saného příhře. Tel pak mohl ještě přidat pátou branku, na gólmana Staňka si ale naštěstí nepřišel.

Na začátku druhého poločasu bylo na hostech vidět, že se přeci jenom začínají šetřit a zvolnili tak tempo. Toho využila zmátořená Plzeň, jež například v 57. minutě mohla skórovat po střele střídajícího Jirky, ta ale zamířila jen do boční sítě. Tlak Viktoriánů ale narůstal a tak se do další šance dostal další střídající hráč Pernica, jenž hlavičkoval v tutovce, ale trefil jen dobře postaveného gólmana Ulreicha.Ten nakonec kapituloval v 62. minutě, kdy se balón odrazil k Vlkanovovi a ten se tak poprvé v dresu Plzně trefil a navíc proti Byernu, 1:4.

Přišla část hry, kdy Západočeši dělali svými akcemi favortovi problémy a nebylo tak proto divu, že v 75. minutě to bylo z pohledu Plzně přijatelných 2:4. To Holík tentokrát nahrával Klimentovi a ten z otočky vsítil druhou plzeňskou trefu. Zanedlouho ale mohlo být všem plzeňským nadějím definitivně konec, kdyby Gravenbercha nevychytal Staněk, jenž tak míč vyrazil na břevno a kdyby pak ještě břevno netrefil z dálky Tel.

Přes veškerou plzeňskou snahu už ale svěřenci kouče Michala Bílka další brankuk nepřidali, ovšem i tak si mohli vyslechnout upřímý děkovný potlesk ze strany zaplněných plzeňských ochozů.

Konečný výsledek zápasu Ligy mistrů (12.10.2022):

Viktoria Plzeň - Bayern Mnichov 2:4 (0:4)Branky: 62. Vlkanova, 75. Kliment - 25. a 35. Goretzka, 10. Mané, 14. Müller. Rozhodčí: Frankowski - Boniek, Winkler (všichni Pol.) - Van Boekel (video, Niz.). ŽK: Mosquera - Mázráví, Sabitzer. Diváci: 11 326 (vyprodáno)Sestavy:

Plzeň: Staněk - Havel (46. Holík), Hejda, Tijani, Jemelka (46. Pernica) - Kalvach, Bucha - Kopic (25. Jirka), Vlkanova (81. Pilař), Mosquera - Chorý (46. Kliment). Trenér: Bílek

Bayern: Ulreich - Mázráví, Pavard, Upamecano (70. Wanner), Stanišič - Kimmich, Goretzka (56. Gravenberch) - Coman (46. Choupo-Moting), Müller (28. Tel), Sané (70. Sabitzer) - Mané. Trenér: Nagelsmann

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.
Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Liga mistrů nabídne duel Bayernu s Manchesterem United či PSG s Dortmundem a AC Milán

Fotbaloví fanoušci se mohou začít těšit na čím dál delší, ale především parádní podzimní večery. Ve čtvrtek v Monaku byla totiž rozlosována skupinová fáze nejprestižnější evropské soutěže nesoucí název Liga mistrů. V rámci ní dojde na několik velikých soubojů. Třeba do skupiny A byly k sobě vylosováni giganti Bayern Mnichov a Manchester United, se kterými si zahraje také přemožitel pražské Sparty z 3. předkola FC Kodaň, a třeba skupina F platí za skupinu smrti, když jsou v ní týmy Paris Saint Germain, Dortmundu, AC Milán a Newcastlu.

Více souvisejících

Liga mistrů FC Viktoria Plzeň Bayern Mnichov Fotbal

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 35 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy