JČ KP v motokrosu – Finále sezony už tuto sobotu v Hradišti

Poslední, finálový závod jihočeského KP v motokrosu se uskuteční tuto sobotu, 15. října na trati v Hradišti u Klatov. Tento podnik se jede místo zrušeného závodu v Kaplici. Pořadatelem akce bude VVL Motokros Klub v AČR a závod se pojede společně se seriálem VVL Cup.

Minulý víkend se na této trati jelo finále MMČR Junior, ale trať je po tomto závodě srovnána a opět kvalitně připravena. Profil dráhy je prosypán pískem a povrch je tak pro motokros ideální.

Krajský přebor bude v Hradišti hostit třídy 50ccm, E-bike, 65+85ccm, Hobby MX2, Hobby MX1, Veterán 40+, MX2 a MX1 (obě HR Technik Cup).

V tomto závodě se rozhodne o letošních přebornících jihočeského kraje i seriálu VVL Cup. Mezi nejmenšími jezdci ve třídě 50ccm průběžně vede Ondřej Dražský ze Stodu, v kategorii 65ccm má už letošní titul přeborníka kraje díky dostatečnému bodovému náskoku zajištěn Josef Vrtal z Motosportu Chýnov a ve třídě 85ccm se o celkovém vítězi rozhodne mezi Tadeášem Bubeníkem z MX Paradise, který má 18 bodů náskok na druhého v průběžném pořadí Matěje Laštovičku ze Štětkovic.

Mezi jezdci třídy Hobby MX2 vede jen o pouhé tři body David Votík z KBS Unhošť před Petrem Novákem z Kamikaze RT. Ve třídě Hobby MX1 má velice slušný, osmadvacetibodový náskok Roman Tintěra z Bělčic před Janem Švárou z Blatné. Veterány zcela jasně ovládá přední jezdec MMČR v této kategorii Zdeněk Blábolil z Promoto Husqvarna RT a jeho největší soupeř Adolf Straka z Motosportu Chýnov ho může ohrozit už jen opravdu teoreticky. Adolf Straka je ale zároveň nejlepším jezdcem mezi zvlášť hodnocenými veterány nad 50 let a mezi nejstaršími veterány nad 60 let jasně dominuje Miroslav Nejedlý z Chýně.

Náš tip

Zvláštní ustanovení závodu - zu_sms_jc_2022_hradiste.pdf

Ve třídě MX2 (HR Technik Cup) nastala velice zajímavá situace. Do posledního finálového závodu nastoupí na čele dva jezdci s naprosto shodným počtem bodů. Milan Šťastný z IDS Stavby a Milan Šťastný z Vegan Motosportu se tedy utkají o letošní titul přeborníka kraje a lepší z nich si ho z Hradiště odveze. Ve třídě MX1 (HR Technik Cup) je na čele seriálu dvojice jezdců Promoto Husqvarna RT Martin Finěk a Rudolf Plch. Prvně jmenovaný borec má 24 bodů náskok a pokud se nic nepokazí, mohl by se po osmi letech vrátit na trůn v této prestižní třídě seriálu.

Tréninky začínají v Hradišti v 8:00 hodin, odpolední závody pak ve 12:30 hodin. Občerstvení bude zajištěno. Vstupné činí 150CZK.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist