Inovativní technologií LifeOX proti uzavírání akvaparků. LifeOX snižuje provozní náklady na úpravu bazénových vod až o 50 %

Firma Lifetech s.r.o. bude vystavovat tuto inovativní technologii LifeOX-M® na prestižním mezinárodním bazénářském veletrhu Interbad, který se koná tento měsíc ve Stuttgartu ve dnech 25-28.10. Hala 4, stánek 4B60. Unikátnost technologie LifeOX-M® spočívá v tom, že neřeší až následky vzniklých zdraví škodlivých produktů chlorace, jako jsou trichloraminy, ale zabraňuje jejich vzniku. Radikálního zlepšení kvality vody a vzduchu v bazénech je dosaženo při současném snížení provozních nákladů až o 50 % oproti standardním dezinfekčním technologiím. Kvalita vody je vhodná i pro batolata a astmatiky. Instalace zařízení je velmi jednoduchá a rychlá do nových i stávajících úpraven bazénové vody. Návratnost investice je extrémně krátká, pouhých 8–16 měsíců.

Technologie LifeOX-M® je mimo jiné nainstalována na bazénech v unikátním rezortu Zuri Zanzibar. Společnost Lifetech je hrdá na to, že návrhem a dodávkou technologie ozonu, UV a LifeOX®M pro úpravu pitné a bazénové vody přispěla k tomu, že jedinečné letovisko Zuri Zanzibar bylo jako první na světě oceněno organizací EarthCheck (Sustainable Design Gold Certification).

Plavání v bazénech se sladkou, slanou nebo mořskou vodou i relaxace ve vířivkách s sebou přináší potenciální zdravotní rizika. Nejzávažnější zdravotní riziko je spojeno se sloučeninou trichloramin, která vzniká reakcí chloru s organickými látkami obsaženými v bazénové vodě, které se do vody dostanou především v potu a moči. Takto vzniklý trichloramin dráždí a narušuje epitel horních cest dýchacích, způsobuje alergické projevy u citlivých osob a vyšší náchylnost k astmatu nejen u dětí, ale i u dospělých. Trichloramin způsobuje také podráždění a vysoušení pokožky, a zarudnutí očí či dokonce korozi a degradaci konstrukcí bazénových hal. Při dlouhodobé expozici, jako například u sportovců či personálu akvaparků, představuje zvýšené zdravotní riziko. Jsou známy případy, kdy trichloramin dlouhodobě působící ve vnitřním ovzduší haly krytého bazénu způsobil destrukci a následné zřícení železobetonové konstrukce haly. Trichloramin je rovněž zodpovědný za typický bazénový zápach, díky kterému přítomnost trichloraminu spolehlivě poznáte. Trichloramin se nachází nejen v bazénech se sladkou vodou a klasickou dezinfekcí chlorem, ale i v bazénech se slanou či mořskou vodou.

Více se o této problematice dozvíte na webech www.lifeox.com a www.chcicistybazen.cz.

Dotazy můžete zasílat na e-mail sales@lifetechozone.com

Kontakt:

Michael Carvan

sales@lifetechozone.com

Klíčová slova ČR-chemie-firmy-Lifetech

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Chemický a farmaceutický průmysl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.