Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

SOUHRN 13. KOLA: Slavia v rekordním derby rozdrtila Spartu, Plzeň si napravila reputaci

Slavia si může odškrtnout nejvyšší výhru v pražském derby v samostatné historii. Ve šlágru 13. kola první ligy v přímém souboji o druhé místo rozdrtila Spartu 4:0, všechny góly nasázela v prvním poločase, což se ještě také nestalo. Plzeň kraluje lize s domácí stoprocentní bilancí. Tu prodloužila díky výhře 3:1 nad Baníkem Ostrava a omluvila se tak fanouškům za vypadnutí s třetiligovým Hlučínem (2:3) v domácím poháru. V nedělním programu se zrodily dva obraty. Mladá Boleslav otočila proti deseti hráčům Bohemians 1905 ze stavu 2:3 na 4:3 a Slovácko vyhrálo 2:1 brankou v páté minutě nastavení.

Ousou v derby v souboji s Kuchtou
zdroj: ČTK/CPA

Slavia Praha – Sparta Praha 4:0

Takový poločas historie derby ještě nepamatuje. Slavia v nejvíce sledovaném českém fotbalovém duelu jasně přehrála Spartu 4:0. Prestižní utkání 13. kola první fotbalové ligy rozhodla už v první půli, v níž skórovali Jurečka, Hromada, Masopust a Olayinka. Letenští prožili svůj nejhorší poločas v samostatné historii nejvyšší soutěže.

Mladá Boleslav – Bohemians 1905 4:3

Sedmigólová přestřelka plná zábavy. Bohemians 1905 sahali po výhře na hřišti Mladé Boleslavi v utkání 13. kola první fotbalové ligy, ale nakonec padli 3:4. Červenou kartu za stavu 2:2 obdržel v 68. minutě Adam Jánoš, domácí ale otočili z výsledku 2:3 v rozmezí od 83. a 86. minuty brankami Davida Šimka a Daniela Marečka.

Slovácko – Teplice 2:1

Ještě v 85. minutě pohárový účastník prohrával, ale na konci zápasu bral tři body. Slovácko zdolalo Teplice 2:1. Na trefu Abdallaha Gninga odpověděl až v poslední desetiminutovce Filip Vecheta a v páté minutě nastavení Stanislav Hofmann. Domácí Milan Petržela pak vyrovnal s 464 duely rekord Jaroslava Šilhavého v ligových startech.

České Budějovice – Hradec Králové 0:3

Loňské šesté místo zatím ještě vylepšují. Fotbalisté Hradce Králové si poradili i s Českými Budějovicemi na jejich hřišti jasně 3:0. Dvakrát se za hosty prosadil Filip Kubala, jednou Matěj Koubek. Domácí hráli od 49. minuty bez vyloučeného Lukáše Havla.

Plzeň – Baník Ostrava 3:1

Plusy jsou vítězství, omluva za pohárovou blamáž a navýšení vedení v tabulce. Negativem je zřejmě další zranění a pauza pro Jana Klimenta. Fotbalisté Plzně zvítězili nad Ostravou 3:1. Už v první půli se za Viktorii trefili Lukáš Kalvach a právě Kliment. Po hodině hry snížil Ladislav Almási, poslední slovo měl domácí Jhon Mosquera.

Liberec - Jablonec 2:0

Fotbalisté Liberce přehráli Jablonec 2:0. Vítězství v prestižním derby zařídili svými brankami Michael Rabušic a Mick van Buren. 

Pardubice – Zbrojovka Brno 1:3

Důležitý zápas pro brněnské fotbalisty hned ze dvou důvodů. Zbrojovka ukončila čtyřzápasový půst bez vítězství a k tomu se jí chytl stěžejní hráč. Kapitán Jakub Řezníček nasázel ve 13. kole první ligy Pardubicím hattrick a zařídil tři body za výhru 3:1. Zkušený útočník se s devíti góly dotáhl na dosud nejlepšího ligového střelce Stanislava Tecla ze Slavie. 

Olomouc - Zlín 2:1

Zlín nenavázal na předchozí utkání, kdy si poradil s Libercem, a ve 13. kole první ligy prohrál na hřišti olomoucké Sigmy 1:2. Domácí Hanáci přitom prohrávali od 38. minuty po trefě Lamina Jawa, ale v posledních dvaceti minutách se postarali o otočku ve skóre. Nejprve si dal vlastní gól hostující Rudolf Reiter a v 82. minutě rozhodl Vít Beneš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články