Po sedmi porážkách v řadě se vedení hokejového Litvínova rozhodlo odvolat Růžičku

Trebnérská židle se pod ním viklala už delší dobu. Až když se šňůra porážek protáhla na sedm zápasů, došla vedení hokejovému Litvínovu trpělivost a sáhla tak tedy k ukončení spolupráce s hlavním koučem Vladimírem Růžičkou. Dál pak s týmem nebude solupracovat ani dosavadní Růžičkův asistent Daniel Branda. Kormidla se naopak prozatímně ujme v tomto severočeském klubu další z dosavadních asistentů Karel Mlejnek.

Poslední kapkou pro litvínovské vedení byl nedělní duel s Vítkovicemi, se kterými Severočeši prohráli 3:5 a nepřidali tak další body k tomu jedinému který za sdmm posledních zápasů získali. I proto se tak Litvínov aktuálně nachází až na posledním místě extraligové tabulky s pouhými devb´tibnnbody a tudíž se čtyřbodovou ztrátou na třinácté Kladno.

"Vladimíru Růžičkovi i Danielu Brandovi děkujeme za služby odvedené pro Litvínov a přejeme jim v další kariéře i osobním životě mnoho štěstí a úspěchů," sdělil ke svému kroku litvínovský klub v pondělí večer.

Růžička tak vydržel na lavičce Chemiků téměř rok, přičemž loni 9. listopadu nahradil Vladimíra Országha. Před Litvínovem pak bývalý kouč Slavie, Chomutova, Hradce Králové a národního týmu, se kterým v letech 2005 a 2010 získal titul mistrů světa, vedl prvoligovou Kadaň. S itvínovemloni skončil na třináctém místě a tudíž tak nedostal mužstvo do play-off. Navzdory tomu s ním klub prodloužil kontrakt, ale Růžičkovi  se v itvínově nedařilo ani v úvodu nové sezóny.

Co se týče Růžičkova prozatímního nástupce Mlejnka, tak ten vedle svých reprezentačních zkušeností (asistent národního A-týmu v letech 2018 až 2020 a hlavní kouč národního týmu do 21 let) už v minulosti vedl v extralize Karlovy Vary.

Po Plzni je tak Litvínov teprve druhým extraligovým týmem, který sáhl v této sezóně 2022/23 ke změně trenéra.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Litvínov Vladimír Růžička hokej

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy