Z vlastního pohledu: Nepovedený útěk Rusů u Chersonu zakončil bolestivý karambol

pru Video pru, Video
31. 10. 2022 13:14
Záběry kolující po sociálních sítích ukazují chaotický útěk ruských jednotek z Chersonské oblasti. Na videu je vidět, jak začnou vojáci hromadně naskakovat na bojové vozidlo a pod hrozbou ukrajinské palby v panice ujíždět. Jejich bleskový útěk ale zanedlouho skončí fiaskem - s vozem se kvůli rychlé jízdě všichni převrátí do příkopu.
Záběry kolující po sociálních sítích ukazují chaotický útěk ruských jednotek z Chersonské oblasti. | Video: Reuters

Na záběrech je vidět, jak jeden z ruských vojáků, který měl na těle připevněnou kameru, nabádá ostatní, aby urychleně naskočili na bojové vozidlo. Během toho náhodně střílí do okolních polí, ze kterých v dálce stoupají oblaka dýmu.

"Honem, dělej," pokřikuje autor videa na vojáky. Po chvíli se Rusové rozjíždějí ve vysoké rychlosti po rozbité cestě, ze které ale zanedlouho nekontrolovatelně sjíždí do pole a vůz se s nimi převrací. Poté se ozývá jen sténání raněných.

Chaotický útěk se podle agentury Reuters pravděpodobně odehrál v posledních dnech v Chersonské oblasti. Zdrojem záběrů, které se virálně rozšířily po sociálních sítích, jsou původně ruské ozbrojené síly, uvádí agentura.

Ruské okupační úřady v pátek oznámily, že dokončily stahování civilistů z okupovaného Chersonu. Na levý břeh Dněpru se podle ruských médií mělo přesunout až 70 tisíc civilistů. Ukrajinská armáda v okolí města již řadu týdnů podniká ofenzivu. Přesuny civilistů Kyjev označuje za nucené deportace.

 

Právě se děje

Další zprávy