Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Události

Schorm složí slib jako zástupce ombudsmana, senioři nad 70 let se dostanou zdarma na Hrad

Zmocněnec u Evropského soudu pro lidská práva a senátní kandidát na ombudsmana Vít Alexander Schorm pózuje fotografce České tiskové kanceláře 11. února 2020 v Praze. foto: ČTK

RANNÍ BRIEFING. Editoři serveru Lidovky.cz pro vás připravili přehled nejočekávanějších událostí dne. Co se bude dít?
  5:00

Nově zvolený zástupce veřejného ochránce práv Vít Alexander Schorm složí oficiální slib do rukou předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové.

Mimořádná schůze Poslanecké sněmovny k prvnímu čtení vládní novely, která zejména mění způsob volby členů rad České televize a Českého rozhlasu.

Dosavadní státní tajemník ministerstva školství Jindřich Fryč nastupuje do funkce náměstka ministra vnitra pro státní službu, tzv. superúředníka.

Senioři od 70 let včetně mají do konce letošního roku vstup zdarma do jinak placených míst na Pražském hradě. Rozhodl o tom prezident Miloš Zeman.

Funkce se ujme nová předsedkyně Evropského soudu pro lidská práva (ECHR) ve Štrasburku, irská soudkyně Síofra O’Learyová.

Americký prezident Joe Biden se v předvolební kampani na Floridě postaví za demokratického kandidáta Charlieho Crista proti floridskému guvernérovi Ronu DeSantisovi.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!