Sociální síť Twitter je nejmenší z velkých, ale jasně nejlepší. Je to síť, která nejvíce ovlivňuje veřejné mínění v západním světě, síť, kde je velká koncentrace zajímavých lidí. Je snad poslední, ve které nehraje dominantní roli video. A také je to síť, která právě prochází něčím, co lze označit za palácový převrat.

Twitter převzal Elon Musk, který si původní rozhodnutí koupit novou hračku za 44 miliard dolarů rozmyslel, ale pod tlakem soudu nakonec vstoupil do ústředí firmy. Provedl to před kamerou a s umyvadlem v náručí, aby ukázal, že tenhle okamžik je skutečně zásadní – i když slovní hříčka „let that sink in“ funguje jen v angličtině. A hned po teatrálním vstupu se začaly dít věci, které mohou stávající klady Twitteru postavit na hlavu.

Pojďme si proto ukázat tři důvody, proč je Twitter zatím nejlepší sociální síť, a tři způsoby, jak ho Musk začal ihned po svém nástupu ničit.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Baví vás moderní technologie? To byste si neměli nechat ujít newsletter Týden s technologiemi, díky kterému dostanete do téměř pravidelného pátečního e-mailu to nejzajímavější dění a produktové novinky za celý týden.