Babiš staví miliardovou rezidenci

Politik navyšuje své investice do nemovitostí. V Průhonicích právě dokončuje projekt vilového resortu. Jeho součástí je i jedna obří rezidence. Podle svědků je určená právě pro politika.

Na samotném kraji Průhonic na dohled tamního zámku vyrostlo vilové městečko. Právě se dokončuje poslední etapa výstavby, v řadě domů se už bydlí.

Jedna vila ale ještě ani nemá základy. Bude stát u lesíku na rohovém pozemku, který tvoří hned šest scelených parcel. Dělníci na něm teď v říjnu teprve chystali oplocení třímetrovou zdí z gabionů.

Chystaná rezidence v Průhonicích Foto: A32/Neo

„Jojo, tady se teprve začíná. Hotovo bude tak za tři roky,“ říká jeden z nich.

Už z rozměru pozemku, který je násobně větší, než mají ostatní domy v resortu, je zřejmé, že tu roste mnohem velkorysejší dílo.

Jako majitel parcel je v katastru uvedena společnost Imoba Andreje Babiše. Právě Imoba je investorem u všech dalších staveb v průhonickém Park Resortu. Z dokumentů uložených na stavebním úřadu a z dalších písemností, které má redakce Neovlivní.cz k dispozici, je však zřejmé, že tentokrát nepůjde o standardní vilu na prodej, co bude svého majitele teprve hledat.

Je jasné, že jde o rezidenci na míru. Kupříkladu technická zpráva detailně popisuje, jaké materiály budou v domě použity, v kterém atriu budou nízké dřeviny a trávy. Ostatní vily v resortu se prodávají bez upravené zahrady, realizují je až noví majitelé, jak se redakce přesvědčila přímo na místě.

Architekti z uznávaného studia A32 zjevně dostali předem i informaci, že noví uživatelé mají psy, pro které naplánovali kotec, a také děti. „Mezi křídly ložnice rodičů a ložnice dětí je venkovní terasa s venkovním bazénem, jídelním sezením a ve snížené části se sezením pod sluneční clonou SunSquare,“ píšou v technické zprávě pro stavební úřad.

A také, že v domě bude byt pro hospodyni. „Terasa u bytu hospodyně je lemována ocelovými truhlíky z nerezového plechu šíře 600 mm, výšky od 450 mm do 650 mm,“ stojí v dokumentaci.

Architekti rovněž pracují v další technické zprávě s informací, že budoucí obyvatelé rezidence hrají šachy. „V zatravněné ploše v blízkosti terasy je umístěna šachovnice pro hru v šachy. Vlastní šachovnice je tvořena kamennými deskami kladenými do pískového lože ze dvou typů kamene, světlého a tmavého. Šachovnice má rozměr 4,8 x 4,8 m, okolo je pro přístup navržen pochozí chodník šíře 1,0 m z plochých kamenů ‚šlapáků‘ do pískového lože. Stejný chodník je mezi šachovnicí a terasou s pergolou,“ popisují v dokumentu založeném na stavebním úřadu.

Podle svědectví, která má redakce Neovlivní.cz k dispozici, je rezidence určena právě pro Andreje Babiše a jeho rodinu.

Svědectví, fotografie a detaily z rezidence, kterou Andrej Babiš staví, přinášíme v aktuálním časopise Neovlivní.cz. K mání v sekci PŘEDPLATNÉ.

Sdílet článekShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email