Drsné záběry útoku dronu. V Rusku vám bomby na hlavy padat nebudou, vzkázal Kyjev okupantům

Rusové se zoufale schovávají před ukrajinskými drony.

Brutální útok dronu. V Rusku vám bomby na hlavy padat nebudou, vzkázal Kyjev okupantům

Ukrajinci se pochlubili dalším úspěšným úderem na ruské jednotky pomocí bezpilotního letounu. Shozená výbušnina vážně zranila nebo zabila tři okupanty. Záběry z útoku zveřejnilo ukrajinské ministerstvo obrany s ironickým komentářem. Detaily pořízení záběrů není možné během války nezávisle ověřit.

„Pro vás, Rusové, by bylo lepší chodit po vaší zemi a mít jistotu nulové pravděpodobnosti, že vám na hlavu dopadne bomba. Zde však platí jiná pravidla. Promiňte,“ komentovalo záběry s notnou dávkou ironie ukrajinské ministerstvo obrany.

Video ukazuje pohled z ptačí perspektivy na skupinu ruských vojáků, kteří procházeli polem v nespecifikované oblasti. Ukrajinský dron na okupanty shodil bombu, která vybuchla třem vojákům přímo pod nohama. Jejich zdravotní stav není známý. Je však zřejmé, že všichni tři utrpěli těžká zranění, možná i smrtelná.

Ostatní vojáci na explozi většinou reagovali úprkem. Zdá se, že někteří okupanti se v poli začali krýt, což je ovšem v případě útoku dronem vůbec to nejhorší, co lze v takové chvíli udělat. Zveřejněné video mimo jiné ukazuje, jak moc jsou bezpilotní letouny pro Ukrajinu během ruské invaze přínosné.

Kromě shazování výbušnin jsou užitečné také k tomu, aby vojákům podávaly aktuální informace ze vzduchu o stavu na bojišti. Podle mnoha expertů je odlišný přístup obou armád k využívání dronů jedním z hlavních důvodů, proč mají Ukrajinci na frontě aktuálně převahu.

Tagy: