Rezidence, kterou staví Babiš. Podívejte se, jak bude vypadat

Kandidát na prezidenta dokončuje v Průhonicích vilový projekt, součástí je rezidence za miliardu. Podle svědků určená právě pro něj.

Andrej Babiš tvrdí, že dožije v současném domě v Průhonicích. A žádnou novou vilu si podle svého tvrzení nestaví. “Tady bydlím 16 let a míním tu zůstat do konce života,” natočil se v současném domě.

Babiš tak reagoval na zjištění, která jsme přinesli v aktuálním časopise Neovlivní.cz.


Vizualizace nové rezidence, kterou Andrej Babiš staví v Průhonicích Zdroj: Studio A32

“Politik navyšuje své investice do nemovitostí. V Průhonicích právě dokončuje projekt vilového resortu. Jeho součástí je i jedna obří rezidence. Podle svědků je určená právě pro politika…Vila ale ještě ani nemá základy. Bude stát u lesíku na rohovém pozemku, který tvoří hned šest scelených parcel. Dělníci na něm teď v říjnu teprve chystali oplocení třímetrovou zdí z gabionů,” stojí v časopise, kde zazněla i svědectví o majiteli chystaného domu.

Ve stejně době politik rozjel kampaň, jejíž součástí byly lidové fotky s talířem čočky a uzeným. “Dvě tváře AB. Ta první s čočkou je pro voliče. Skutečná je ta druhá. Nic proti, kdyby ji netajil,” napsali jsme k poutání materiálu o vile.

Nyní zveřejňujeme další vizualizaci, jak bude rezidence vypadat. O výslednou podobu se postaralo studio A32, které s Andrejem Babišem dlouhodobě spolupracuje. Architekti se podíleli například na jeho projektu Pumpa či bývalém Centru pohybové medicíny na Chodově. Další obrázky najdete v aktuálním časopise Neovlivní.cz

Dům bude součástí vilového projektu, ctí jeho současnou podobu, jen je jaksi přifouknutější.

Rozdíl je patrný i při letmém pohledu na pozemek nové vily: sídlo vyroste na ploše téměř 11 tisíc metrů čtverečních. Zastavěná plocha domu pak podle dokumentů uložených na stavebním úřadu bez teras pokryje zhruba 1300 metrů čtverečních, další zhruba dvě stovky spolykají objekty technického zázemí.

Sousední dům z průhonického projektu má pozemek 1100 metrů čtverečních. Řada protilehlých vil pak stojí na pozemcích kolem 750 metrů čtverečních.

A že Andrej Babiš dnes tvrdí, že nic nestaví? Připomínáme výroky, kterými komentoval v minulosti své jiné nemovitosti.

O vile ve Francii, kvůli které ho vyšetřují francouzské úřady: “Ta vila mně nepatří. Není podstatné komu patří. Říkám, že mně nepatří a že ta vila je pryč a že já jí nemám.”

O Čapím hnízdě: “Není to moje. Je to nějaký firmy, která patří do holdingu”.


Vizualizace: A32

Stavět se teprve začíná. Hotovo bude tak za tři roky, odhadli dělníci na staveništi. Foto: Neo

Co všechno bude v rezidenci, kterou Andrej Babiš staví? Popis, svědectví a další vizualizace najdete v časopise Neovlivní.cz. K mání v sekci PŘEDPLATNÉ.

Zdroj náhledové foto: vizualizace A32

Sdílet článekShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email