Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zbořil první trefou v NHL rozhodl, Kubalík s Hronkem nezachránili Detroit

  6:22aktualizováno  9:49
Duel mezi Bostonem a Buffalem rozhodla česká spolupráce, tentokrát však nezvyklá. Jakub Zbořil pro svoji premiérovou branku v NHL využil přihrávky Tomáše Noska. V nabitém programu bodovali i jiní Češi, z ledu ale vždy odcházeli jako poražení. Detroitu nepomohla ani souhra Dominika Kubalíka s Filipem Hronkem, kteří shodně zapsali gól a asistenci. V brance Colorada se zaskvěl Pavel Francouz, jenž za sebe pustil jediný puk. Karel Vejmelka Arizoně další výhru nevychytal.
Jakub Zbořil slaví první gól v sezoně.

Jakub Zbořil slaví první gól v sezoně. | foto: AP

Zbořil proti Buffalu zaúřadoval v 53. minutě, když v 65. zápase v NHL ukončil své čekání na gól. Český bek po Noskově přistrčení dostal spoustu času na zamíření a střelou nad beton zvyšoval vedení Bostonu na 2:1.

Pětadvacetiletý český hokejista se stal prvním obráncem v historii Bruins, jehož premiérový gól byl rovnou gólem vítězným.

Shrnutí zápasu Buffalo vs. Boston:

„Viděl jsem Tomáše (Noska) na puku a zdálo se mi, že hledá, komu by ho poslal. Možná přemýšlel nad jinou variantou, ale já si zakřičel a nakonec puk dostal. Pak jsem už jen zamířil a doufal, že moje střela projde až za gólmana. Na první trefu jsem čekal dost dlouho, je příjemné být konečně odměněný,“ řekl odchovanec brněnské Komety, kterého si Bruins na draftu v roce 2015 vybrali jako 13. v pořadí.

Jakub Zbořil s památným pukem:

Dvě minuty před koncem se do statistik zapsal také Pastrňák, jenž povedenou otočkou začal akci, na jejímž konci byl kapitán Bruins Patrice Bergeron. Pastrňák zaznamenal 23. bod v sezoně a je čtvrtým nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Havířovský rodák asistencí odčinil své zaváhání z první třetiny, kdy v přesilové hře nezvládl přechod do útočného pásma, na modré čáře přišel o puk a jeho ztrátu potrestal zakončující Tage Thompson. Americký útočník vstřelil 11. gól v sezoně a potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče Sabres.

„Myslím, že jsme dnes Boston značnou část zápasu přehrávali, oni jsou ale zkušený tým, který dokáže využít i nepatrných chyb. Přesně to se jim dnes podařilo. Ve třetí třetině jsme přišli o puk v obranném pásmu a oni našeho zaváhání okamžitě využili. Dnes jsme odehráli dobrých 55 minut a nestačilo to, musíme být konzistentní po celý zápas,“ řekl Thompson.

Z vítězství se neradovali ani Filip Hronek s Dominikem Kubalíkem. Detroit i přes jejich příspěvek prohrál na ledě Los Angeles 3:4.

Shrnutí zápasu Los Angeles vs. Detroit:

Kings domácí zápas odstartovali rychlou trefou. Carl Grundström prostřelil brankáře Alexe Nedeljkovice již po devíti sekundách a postaral se o druhý nejrychlejší gól v klubové historii.

V páté minutě Detroit zásluhou české přesilovkové souhry srovnal na 1:1. Kubalík dostal nabito od Filipa Hronka a střelou z pravého kruhu poprvé překonal Calvina Petersena. V 58. minutě si česká dvojice role vyměnila. Kubalík našel na modré čáře osamoceného Hronka a ten svým prvním gólem v sezoně snížil na 3:4. Více ale hokejisté Red Wings nestihli a prohráli potřetí za sebou.

K bodům nevedl ani Chytilův gól. Rangers prohráli v Nashvillu 1:2 a ztratili čtvrtý z posledních pěti zápasů. Český útočník v polovině duelu vystřelil z prostoru mezi kruhy a čtvrtou trefou v sezoně snížil na 1:2.

Shrnutí zápasu Nashville vs. New York Rangers:

Rangers sice přestříleli Predators 35:18, v zakončení se ale trápili. „Jsem z naší prohry zklamaný. Myslím, že jsme hráli dobře, ale ani to nám dnes bohužel nestačilo. Měli jsme spoustu šancí, v nichž jsme bohužel neobstáli,“ litoval Vincent Trocheck, jenž v úvodu druhé třetiny trefil tyčku. Povedený debut v NHL prožil útočník Predators Jusso Pärssinen. Jednadvacetiletý Fin ho ozdobil gólem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Popáté v sezoně bodoval Radko Gudas. Asistence českého obránce však Floridě nestačila, doma podlehla Edmontonu 2:4. Ve vyrovnané tabulce Východní konference jsou Panthers šestí, Edmonton se na západě posunul na čtvrté místo

Do hry se zapojili dva čeští brankáři. Pavel Francouz Coloradu vychytal vítězství 4:1 nad Carolinou, Karel Vejmelka na ledě New Jersey neodvrátil porážku Arizony 2:4.

Francouz kryl 24 střel a poprvé v sezoně se radoval z vítězství. Jedinou branku inkasoval ve 35. minutě, kdy ho po přečíslení dva na jednoho překonal Jordan Staal.

Shrnutí zápasu Colorado vs. Carolina:

Vítězné tažení Arizony skončilo po třech zápasech. Vejmelka kryl 22 střel z 26. Devils, kterým chyběli zranění Ondřej Palát a Vítek Vaněček, naopak prodloužili sérii výher na devět zápasů.

Výsledky hokejové NHL

NHL
12. 11. 2022 19:00
Philadelphia Flyers Philadelphia Flyers : Ottawa Senators Ottawa Senators 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Góly:
06:05 Hayes (Konecny, Farabee)
Góly:
14:28 Chabot (Giroux, B. Tkachuk)
39:11 DeBrincat (B. Tkachuk, Stützle)
46:52 DeBrincat (Brassard, Giroux)
56:06 Stützle (B. Tkachuk)
Sestavy:
Hart (Sandström) – DeAngelo, Provorov, Sanheim, Braun, Ristolainen, Seeler – Hayes, Konecny, Tippett – Farabee, Laughton (A), Allison – Sedlák, MacEwen, Cates N. – Laczynski, Frost, Deslauriers.
Sestavy:
Talbot (A. Forsberg) – Bernard-Docker, Chabot (A), Sanderson, Hamonic, Brännström, Holden – Stützle, B. Tkachuk (C), Giroux (A) – DeBrincat, Batherson, Brassard – Motte, M. Joseph, Pinto – Watson, Kastelic, Kelly.

Rozhodčí: Pochmara, Schlenker – Gibbons, Gawryletz

Počet diváků: 16 912

NHL
12. 11. 2022 22:00
Florida Panthers Florida Panthers : Edmonton Oilers Edmonton Oilers 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Góly:
42:42 Bennett (Forsling, Verhaeghe)
55:58 Bennett (White, Gudas)
Góly:
31:49 Barrie (R. McLeod, Janmark)
46:53 Barrie
55:07 Foegele (Draisaitl)
58:34 Nugent-Hopkins (McDavid, Puljujärvi)
Sestavy:
Knight (Bobrovskij) – Forsling, Montour, Mahura, Gudas, M. Staal, Ekblad (A) – Verhaeghe, Barkov (C), M. Tkachuk – Luostarinen, Bennett, White – Lomberg, Lundell, Reinhart – Cousins, E. Staal, Hörnqvist (A).
Sestavy:
S. Skinner (Campbell) – Nurse, Ceci, Kulak, Bouchard, Barrie, Niemeläinen – Nugent-Hopkins (A), McDavid (C), Puljujärvi – Holloway, Draisaitl (A), Hyman – Foegele, R. McLeod, Kostin – Janmark, Shore, Ryan.

Rozhodčí: Luxmore, Blandina – Marquis, Fournier

Počet diváků: 16 579

NHL
13. 11. 2022 1:00
Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs : Vancouver Canucks Vancouver Canucks 3:2 (0:2, 3:0, 0:0)
Góly:
21:46 Matthews (Marner, Tavares)
26:27 Engvall (Järnkrok, Giordano)
30:01 Jo. Benn (Rielly, Nylander)
Góly:
03:41 Horvat (L. Schenn, Podkolzin)
12:11 J. Miller (Q. Hughes, Boeser)
Sestavy:
Källgren (Petruzzelli) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Benn, Sandin, Giordano – Marner (A), Matthews, Bunting – Nylander, Tavares (C), N. Robertson – Järnkrok, Engvall, Kerfoot – Malgin, Kämpf, Aston-Reese.
Sestavy:
S. Martin (Demko) – T. Myers, Q. Hughes, Bear, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Stillman – Boeser, J. Miller (A), Michejev – Höglander, E. Pettersson, Kuzmenko – Garland, Horvat (C), Podkolzin – Studnicka, Aman, Joshua.

Rozhodčí: Lee, MacDougall – Cherrey, Murray

Počet diváků: 19 497

NHL
13. 11. 2022 1:00
Montreal Canadiens Montreal Canadiens : Pittsburgh Penguins Pittsburgh Penguins 5:4P (1:0, 0:2, 3:2 - 1:0)
Góly:
01:48 J. Anderson
40:49 Caufield (Guhle, Suzuki)
44:09 Suzuki
54:42 Monahan (Drouin, Dach)
61:03 Hoffman (Dach, Guhle)
Góly:
21:46 Petry (Rakell, Zucker)
23:29 Rakell (M. Pettersson, Zucker)
43:19 Malkin (Zucker, Petry)
54:02 McGinn (Carter, Dumoulin)
Sestavy:
Allen (Montembeault) – Savard, Guhle, Xhekaj, Edmundson (A), Kovacevic, Harris – Dach, Suzuki (C), Caufield – J. Anderson, Monahan, Dadonov – Gallagher (A), Dvorak, Hoffman – Armia, Evans, Drouin.
Sestavy:
Jarry (DeSmith) – Letang (A), M. Pettersson, Petry, Dumoulin, Rutta, Ruhwedel – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Zucker – Heinen, Carter, McGinn – Archibald, Poehling, Kapanen.

Rozhodčí: Rooney, Lambert – O'Quinn, Cormier

Počet diváků: 21 105

NHL
13. 11. 2022 1:00
New Jersey Devils New Jersey Devils : Arizona Coyotes Arizona Coyotes 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Góly:
06:29 Tatar (Zetterlund, Hischier)
09:27 J. Hughes (Tatar, Severson)
31:19 J. Boqvist (Haula, Siegenthaler)
34:15 Hamilton (Bratt)
Góly:
09:04 Guenther (Maccelli, Välimäki)
28:19 Keller (Boyd, Moser)
Sestavy:
Schmid (Daws) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Graves, Severson, Br. Smith – Zetterlund, Hischier (C), Tatar – Bratt, J. Hughes (A), Haula – J. Boqvist, Mercer, Šarangovič – Bastian, M. McLeod, Wood.
Sestavy:
Vejmelka (Ingram) – Moser, Välimäki, Stecher, Nemeth, J. Brown, Gostisbehere, Mayo – Crouse (A), Bjugstad, Maccelli – Fischer (A), McBain, N. Ritchie – Guenther, Hayton, Keller (A) – Boyd, O'Brien.

Rozhodčí: Skilliter, L ́Ecuyer – Kovachik, Jackson

Počet diváků: 16 514

NHL
13. 11. 2022 1:30
New York Islanders New York Islanders : Columbus Blue Jackets Columbus Blue Jackets 4:3P (0:0, 2:2, 1:1 - 1:0)
Góly:
27:27 Nelson (Mayfield, Aho)
39:15 Nelson (Lee, Aho)
52:51 Mayfield (Barzal, Wahlstrom)
60:39 Parise (Pageau, Pelech)
Góly:
23:09 Sillinger (Činachov, Bean)
30:15 Bemström (Nyquist, Bean)
49:38 Bjork (Bemström, Nyquist)
Sestavy:
Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Romanov, Dobson, Aho, Mayfield – Bailey (A), Wahlstrom, Barzal – Lee (C), Beauvillier, Nelson – Palmieri, Parise, Pageau – Cizikas, Clutterbuck (A), M. Martin.
Sestavy:
Korpisalo (Merzlikins) – Peeke, Gavrikov, Bayreuther, Bean, Bjork, Christiansen – J. Gaudreau, Jenner (C), Laine – Nyquist (A), Bemström, Roslovic – Činachov, E. Robinson, Sillinger – Foudy, Gaunce, Olivier.

Rozhodčí: Chmielewski, O'Donnell – Deschamps, Baker

Počet diváků: 17 255

NHL
13. 11. 2022 2:00
Nashville Predators Nashville Predators : New York Rangers New York Rangers 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly:
04:58 Pärssinen (F. Forsberg, Granlund)
28:37 Jankowski (Josi)
Góly:
31:56 Chytil (Fox, Kakko)
Sestavy:
Saros (Lankinen) – Josi (C), Fabbro, Lauzon, Ekholm (A), McDonagh, A. Carrier – Pärssinen, Granlund (A), F. Forsberg – R. Johansen, Duchene, Niederreiter – Jeannot, Jankowski, McCarron – Tolvanen, Sissons, Co. Smith.
Sestavy:
Halák (Šesťorkin) – Schneider, Trouba (C), Fox, Hájek, R. Lindgren, K. Miller – Vesey, Zibanejad (A), Kreider – Lafreniere, Trocheck, Panarin – Kakko, Chytil, Goodrow (A) – Gauthier, Reaves, Blais.

Rozhodčí: O ́Rourke, Brenk – Pancich, Nansen

Počet diváků: 17 169

NHL
13. 11. 2022 3:00
Colorado Avalanche Colorado Avalanche : Carolina Hurricanes Carolina Hurricanes 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Góly:
14:29 Makar (Rantanen, MacKinnon)
17:51 Makar (Rantanen, Lehkonen)
43:36 MacKinnon (Rantanen, D. Toews)
57:50 MacKinnon (Rantanen, D. Toews)
Góly:
34:55 J. Staal (Martinook, Fast)
Sestavy:
Francouz (Georgijev) – D. Toews, Makar (A), MacDermid, Manson, E. Johnson – Lehkonen, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Newhook, Rodrigues, Kaut – Cogliano, Compher, L. O'Connor – Ranta, Megna, Hunt.
Sestavy:
Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Skjei, Pesce, de Haan, Chatfield – Aho, Jarvis, A. Svečnikov – Kotkaniemi, Nečas, Noesen – Martinook (A), J. Staal (C), Fast – Stastny, Drury, Stepan.

Rozhodčí: Rehman, South – Apperson, Murchison

Počet diváků: 18 127

NHL
13. 11. 2022 4:00
Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights : St. Louis Blues St. Louis Blues 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Góly:
10:46 Re. Smith (Stephenson)
22:44 Kessel (W. Karlsson, Cotter)
Góly:
09:47 Saad (Rosén, O'Reilly)
36:08 Barbašev (B. Schenn)
36:47 O'Reilly (Leivo, Mikkola)
Sestavy:
Hill (L. Thompson) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hague, Whitecloud – Stephenson, Eichel, Ma. Stone (C) – Re. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Cotter, Howden, Kessel – W. Carrier, N. Roy, Kolesar.
Sestavy:
Binnington (Greiss) – Leddy, Parayko (A), Krug, Faulk, Mikkola, Rosén – Saad, O'Reilly (C), Leivo – Bučněvič, Thomas, Tarasenko (A) – Barbašev, B. Schenn, Kyrou – Alexandrov, Acciari, T. Pitlick.

Rozhodčí: Kozari, Syvret – Brisebois, Hunt

Počet diváků: 18 343

NHL
13. 11. 2022 4:00
Anaheim Ducks Anaheim Ducks : Chicago Blackhawks Chicago Blackhawks 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Góly:
0:19 Terry (Zegras)
11:13 Henrique (Terry, Benoit)
Góly:
13:55 Tinordi (Domi, P. Kane)
24:04 Roos (P. Kane, Domi)
57:18 Tinordi
Sestavy:
Stolarz (Gibson) – Benoit, Fowler (A), Kulikov, Klingberg, White, Strand – Comtois, R. Strome, Terry – Henrique (A), Zegras, Vatrano – McTavish, Lundeström, Leason – Silfverberg (A), Gawdin, Regenda.
Sestavy:
A. Söderblom (Mrázek) – J. Johnson, McCabe, Tinordi, Murphy, Cal. Jones, Roos – Kurashev, Domi, P. Kane (A) – Athanasiou, J. Toews (C), Raddysh – Entwistle, Lafferty, Katchouk – Khaira, Blackwell, R. Johnson.

Rozhodčí: St.Laurent, Sandlak – Gawryletz, Knorr

Počet diváků: 15 148

NHL
13. 11. 2022 4:11
Calgary Flames Calgary Flames : Winnipeg Jets Winnipeg Jets 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Góly:
03:36 E. Lindholm (Ružička, Andersson)
17:38 Ružička (E. Lindholm, Andersson)
38:31 Lewis
Góly:
14:51 Pionk (Morrissey)
24:21 Dubois (Morrissey, Pionk)
Sestavy:
Markström (Vladař) – Andersson, Hanifin, Weegar, Zadorov, Gilbert, C. Tanev (A) – Toffoli, E. Lindholm (A), Ružička – Coleman, Dubé, Kadri – Lewis, Backlund (A), Mangiapane – B. Ritchie, Rooney, Lucic.
Sestavy:
Hellebuyck (Rittich) – Morrissey (A), Pionk, Dillon, Schmidt, Samberg, DeMelo – Appleton, Connor, Scheifele (A) – Dubois, Perfetti, Wheeler – Mäenalanen, Lowry (A), Jonsson Fjällby – Harkins, D. Gustafsson, Gagner.

Rozhodčí: Schrader, McIsaac – Alphonso, Flemington

Počet diváků: 18 501

NHL
13. 11. 2022 4:30
Los Angeles Kings Los Angeles Kings : Detroit Red Wings Detroit Red Wings 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)
Góly:
00:09 Grundström (Kupari, Edler)
13:21 Fiala (Danault, Kempe)
26:23 Durzi (Danault, Kaliyev)
33:41 Durzi (Kaliyev, Danault)
Góly:
04:09 Kubalík (Hronek, Perron)
41:57 Larkin (Sundqvist, Raymond)
57:59 Hronek (Kubalík)
Sestavy:
Petersen (Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, S. Walker, Edler – Vilardi, Kopitar (C), Kempe – Arvidsson, Danault (A), Moore – Grundström, Kupari, Fiala – Kaliyev, Lizotte, Lemieux.
Sestavy:
Nedeljkovic (Husso) – Seider, Chiarot, Hronek, Määttä, Hägg, Oesterle – Raymond, Larkin (C), P. Suter – Perron (A), Copp (A), Kubalík – Sundqvist, Rasmussen, Erne – Berggren, Czarnik, Veleno.

Rozhodčí: Rank, Kea – Mills, Johnson

Počet diváků: 18 230

Autoři: ,
  • Nejčtenější

Výsledky MS v hokeji 2024: Pražské zlato, po 14 letech jsou Češi mistry

10. května 2024,  aktualizováno  26.5 23:17

Opět po devíti letech klání mistrovství světa pohostila Praha a Ostrava. Čeští hokejisté zakusili v...

Švýcarsko - Česko 0:2. Pastrňák utnul domácí čekání, hokejisté slaví 13. zlato

26. května 2024  8:49,  aktualizováno  23:43

Takřka čtyřicet let vyhlížel takový zážitek. V poslední květnovou neděli se hokejem poblázněný...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Švédsko - Česko 3:7. Národní tým je ve finále MS, má jistou medaili

24. května 2024  8:25,  aktualizováno  25.5 17:20

Na tento okamžik čekali čeští hokejisté čtrnáct let. Národní tým slaví postup do finále mistrovství...

Kanada - Česko 4:3P. Nejdřív vyrovnání, pak rozhodla chyba v přesilovce

21. května 2024  15:26,  aktualizováno  19:17

Defenzivně zodpovědné výkony nakonec vystřídala ve třetí třetině zběsilá přestřelka. Čeští...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Oslabení před finále. Dodatečná stopka pro Ruttu, Krejčík musel do nemocnice

25. května 2024  22:15,  aktualizováno  22:50

Národní tým se ve finále domácího mistrovství světa bude muset obejít bez Jana Rutty. Český obránce...

Strašně to bolí. Švýcar Fiala přerušil rozhovor, před fanoušky se rozplakal

28. května 2024  17:20

Zdá se, že švýcarskému hokeji není zlato souzeno. Z mistrovství světa v Praze jeho hráči stejně...

Tajemství Pastrňákova zlatého gólu? Sjelo nám to, bavil nahrávač Kundrátek

28. května 2024  13:25

Gól z nedělního finále mistrovství světa poslal střelce Davida Pastrňáka na kolena. A český národ...

Hokejový útočník Pekař se vrací ze zámoří, bude hrát v Litvínově

28. května 2024  11:46,  aktualizováno  12:41

Hokejový Litvínov získal posilu do útoku, semifinalistovi letošní extraligy má pomoct Matěj Pekař,...

Žádná sci-fi! Syn je šampion. Nikomu nic nedlužíme, tvrdí Zacha starší

28. května 2024

Premium Zřejmě až příliš urputně se snažil osvěžit zatuchlé hokejové prostředí novými přístupy. Vděku se...

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...

Párkům odzvonilo. Podnikatel lije do rohlíků svíčkovou a dobývá benzinky

Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo ho, že by do pečiva...

Herec Lukáš Vaculík se oženil, dívčí idol 80. let si vzal ředitelku z Primy

Lukáš Vaculík (61) se tajně oženil. Vzal si výrobní ředitelku a producentku FTV Prima Luciu Kršákovou (46). Herec a...

Milan Hein odhalil neshody mezi Simonou Postlerovou a její matkou

Smrt herečky Simony Postlerové (†59) byla ranou pro celou její rodinu. Na parte ale chybělo jméno hereččiny matky Jany...

Hoši, nádhera, děkují celebrity za hokejové zlato. Pokáč baví vítěze písničkou

Česká hokejová reprezentace získala po čtrnácti letech zlato na mistrovství světa. Obrovský úspěch nadchl nejen...

Zavřela jsem vagínu a už neotevřu. Když ženy žijí bez sexu a nechybí jim

Premium Stále častěji se můžeme dočíst, že lidstvo se nevěnuje své základní, přirozené potřebě – sexu. Nastupující generace...