Počítačové monitory jsou až na výjimky nudné placky s vybledlými panely a malou pracovní plochou. Ať už jde o kancelářské nebo domácí počítače, většině lidí musí stačit 60 centimetrů úhlopříčky, ale spíš ještě méně. Ostatní parametry nejsou lepší – ať už jde o barvy, kontrast nebo možnosti nastavení. Na monitorech se prostě šetří.

Někdy je ale lepší nešetřit. Kvalitní monitor umí práci na počítači dokonale proměnit – a pokud má kvalitní stojan, může kromě zdraví zraku chránit i krční páteř. Nejsou to však vychytávky, které by byly zadarmo. A ani testovaný monitor se strašlivým označením AOC CU34V5CW/BK není úplně levný. Zato zastane práci dvou monitorů, umí se proměnit v kokpit letadla nebo závodního vozu, a ještě má v ceně solidní webovou kamerku, která umí čarovat.

Vlastně tato kamerka s podporou funkce Windows Hello byla důvodem, proč jsem se k vyzkoušení tohoto zařízení nechal přesvědčit, protože jinak se monitorům se zakřivenou obrazovkou většinou vyhýbám. I když po chvíli zvykání většinou zjistím, že smysl mají.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Baví vás moderní technologie? To byste si neměli nechat ujít newsletter Týden s technologiemi, díky kterému dostanete do téměř pravidelného pátečního e-mailu to nejzajímavější dění a produktové novinky za celý týden.