DomůKomentářeRuští teroristé na videu umlátili navrátivšího Wágnerovce

Ruští teroristé na videu umlátili navrátivšího Wágnerovce

-

Yevgeny Nuzhin (Jevgenij Nužin) byl ruský vězeň, který se přihlásil do žoldnéřské skupiny Wagner, aby bojoval na Ukrajině. Poté, co byl zajat Ukrajinci, vyjádřil touhu bojovat proti Putinovi. Byl vyměněn a poté popraven perlíkem podle Wagnerovských tradic.

Wagnerovce vede Jevgenij Prigožin, který sám strávil 10 let ve vězení za násilné trestné činy. Po propuštění začal podnikat v oblasti stravování a nakonec se stal známým jako „Putinův kuchař“. V této funkci založil Wagnerovu žoldáckou skupinu bojující ruské koloniální války.

Wagnerovi žoldáci se ironicky stylizují jako „ихтамнеты“ („nejsou tam“). Znamená to, že bojují v mnoha zemích, kde Rusko nemá oficiální přítomnost. V případě dotazu Rusko popírá přítomnost Wagnera / spojení Wagnera s Kremlem. Odtud „nejsou tam“ přezdívka.

Wagnerovská mytologie a ikonografie je založena na glorifikaci ultranásilí. Zvažte tento Wagnerovský merch. Nejznámějším symbolem skupiny Wagner je poprava perlíkem.

Vidíme chlapy, jak někoho mlátí perlíkem -> Myslíme na Wagnerovce.

Symbol „Sledgehammer“ odkazuje na tento případ. V Sýrii se jeden z Asadových syrských vojáků pokusil dezertovat. Wagnerovi žoldáci ho zajali. Ubili ho perlíkem, usekli mu ruce a hlavu pilou a zbytek spálili. Tato poprava se stala nejpyšnějším symbolem Wagnerovců.

Podívejte se na video Wagnerových žoldáků popravujících Syřana zde. Hodně z toho je rozmazané, ale stále je to dost viditelné.

Zajímavé na této popravě je, že nebyla stíhána a dokonce ani odsouzena. Místo toho byla schvalována a stala se hrdým symbolem a ochrannou známkou skupiny Wagner. Moderní Rusko má tendenci extrémní násilí spíše podporovat, než ho odsuzovat.

Zpočátku takto popravili syrského dezertéra. Teď to udělali s jedním ze svých. Video můžete vidět zde na jejich kanálu Telegram. Varování: video je drastické.

Prigozhin a účty sociálních médií Wagnerovců toto nové provedení samozřejmě podpořili.

Ultranásilná poprava dezertéra je naprosto racionální. Mnoho vězeňských rekrutů atd. má nízkou morálku. Touto popravou Wagner říká:

  1. Nemůžeš od nás uniknout.
  2. Až tě dostaneme zpět, zemřeš násilnou smrtí.

V tomto bodě Wagner vyrostl v masivní bojovou sílu. Mají pěchotu, dělostřelectvo, tanky, protivzdušnou obranu, dokonce i stíhačky. Takže skoro všechno, co má běžná armáda kromě námořnictva, balistických střel atd.

Wagner se stal armádou sám o sobě. I když je Wagner do značné míry nezávislý na pravidelné armádě, používá stejnou infrastrukturu. A co je nejdůležitější, trénují své rekruty na stejném tréninkovém hřišti – Mulino, které postavila německá společnost Rheinmetall AG. Jediné moderní tréninkové centrum, které Rusko má.

Zatímco Rheinmetall AG oficiálně „opustila“ projekt po Krymu, je to ověřitelná lež. Z celní deklarace vyplývá, že dodávali společnosti „Garnison“, která stavěla Mulino, komponenty pro montáž simulačního zařízení ještě v roce 2019.

Jinými slovy, prohlášení Rheinmetall AG v srpnu 2022 je ověřitelná lež. Ruská celní deklarace (viz podrobnosti ve vláknu citovaném v předchozím tweetu) ukazuje, že Rheinmetall dodával Garnison komponenty pro montáž simulačního vybavení i v roce 2019.

Text je překladem twitterového vlákna Kamila Galeeva.

Přidejte si ParlamentníZprávy.cz ke svým zdrojům na Seznam.cz nebo Google News.

Tomáš Martínek
Tomáš Martínekhttps://www.tomas-martinek.eu
2017-2021 poslanec Parlamentu České republiky, podnikatel, univerzitní lektor