17. listopad na Proglasu

17. listopad na Proglasu
14. listopadu 2022 Aktuality z Proglasu Autor: Sabina Hauserová

Na státní svátek ve čtvrtek 17. listopadu se můžete těšit na speciální program. Během celého dne vám nabídneme vzpomínky osobností, které zažili listopad 1989. Nabídneme vám také mimořádně dva přenosy mší svatých.

Od 10.00 můžete díky laskavému svolení TV Noe zavítat s naším vysíláním do kostela Panny Marie Sněžné v Praze. Bohoslužbu na poděkování Bohu a sv. Anežce České za 33 let svobody zde bude sloužit pražský arcibiskup Jan Graubner.

Od 18.00 potom budeme přenášet mši svatou z kaple bývalé vězeňské káznice Brno-Cejl. Toto místo má velmi pohnutou historii – zejména během komunistického a nacistického období. Místo oltářního obrazu kapli zasvěcenou Nanebevzetí Panny Marie „zdobí“ dva rudoarmějci s tankem. Nyní se tam setkávají aktivisté, romčata, katolíci, protestanti, bývalí političtí vězni... v jedné silné duchovní pospolitosti. Symbolicky právě na Den boje za svobodu a demokracii bude na tomto místě sloužit mši svatou náš šéfredaktor P. Jan Hanák.

17. listopad je také Mezinárodním dnem studentstva – od 17.10 si proto v rámci pořadu GenZ můžete poslechnout studentský dokument MUNI o covidových uzávěrách a distanční výuce a debatu s autorkou Karolínou Segéňovou. Covidový lockdown na vysokých školách trval půldruhého roku a mnohé ze studentského i učitelského života převrátil vzhůru nohama. S časovým odstupem se stále více ukazuje, jak destruktivní zásah do nejmladší dospělé generace znamenal.

Kompletní program naleznete zde.

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group