Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Barcelonští mladíci zařídili Španělům výhru v generálce, Portugalsko zdolalo Nigérii

Fotbalisté Španělska zvítězili v generálce na mistrovství světa v Kataru 3:1 na hřišti Jordánska. V Ammánu skórovali Ansu Fati, jeho spoluhráč z Barcelony Gavi a premiérově se v reprezentaci prosadil Nico Williams. V nastaveném čase skóre zkorigoval domácí Al Daradreh. Další spolufavorité Portugalci na domácí půdě zdolali 4:0 jiného účastníka šampionátu Nigérii. Ghana porazila v Abú Dhabí 2:0 Švýcarsko.

Ansu Fati
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Gavi s Fatim dali druhý gól v národním týmu. Cenná byla trefa především pro Fatiho, jenž se do reprezentace vrátil po vleklých zraněních a více než dvou letech. Dvacetiletý útočník v úvodu utkání zužitkoval Asensiův průnik a z levé strany poslal míč ke vzdálenější tyči.

Portugalci si poradili i bez historicky nejlepšího střelce mezinárodních zápasů a kapitána týmu Cristiana Ronalda, jenž nebyl ani na lavičce. Gólově ho zastoupil jeho spoluhráč z Manchesteru United Fernandes, který nejprve využil Dalotovu zpětnou přihrávku před branku a druhý zásah přidal z pokutového kopu. Ten naopak neproměnil v závěru Dennis a vzápětí pojistili výhru favorita debutant Ramos a Joao Mário.

Ghaně pomohli "slepenými" brankami v 70. a 74. minutě stoper Salisu a střídající Semenyo. Švýcarům nepomohl ani návrat brankářské jedničky Sommera, který byl kvůli zranění měsíc mimo hru. Nedávní přemožitelé české reprezentace z Ligy národů prohráli po třech předchozích vítězstvích.

Vzájemný duel posloužil jako poslední příprava před šampionátem i Japonsku s Kanadou. Zámořský celek, který se mezi elitou představí po 36 letech, zvítězil v Dubaji 2:1 díky Cavalliniho penaltě z páté minuty nastavení.

Maroko se naladilo na začátek MS výhrou 3:0 nad Gruzií. Prosadily se útočné hvězdy afrického celku En-Nesyri a Ziyech, jenž dalekonosným pokusem z vlastní poloviny přeloboval brankáře Mamardašviliho. Třetí gól přidal po změně stran z penalty Boufal. Maročané prodloužili sérii bez porážky na sedm utkání.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články