Reklama

Kdo pojede za MIE Honda?

Není žádným tajemstvím, že manažerka týmu MIE Honda paní Midori Moriwaki chce své závodění v šampionátu motocyklů co nejvíce podobných těm sériovým, rozšířit v sezóně 2023 i na prostřední kubaturu, tedy na Supersporty.

Zatímco v «premier class» se zdají být obě místa už obsazena dvojicí Hafizh Syahrin z Malajsie a Eric Granado z Brazílie, tak v prostřední kubatuře se zatím o budoucích jezdcích pouze spekuluje:

Jedním z nich bude jeden z dvojice Kasma Daniel nebo Azroy Anuar. Ti oba dva startovali s wild card v Moto2 při letošní «PETRONAS Grand Prix of Malaysia» na okruhu Sepang International Circuit. Na druhé místo v prostřední kubatuře si dělají naděje exmistr světa Lucas Mahias, Stefano Manzi a dokonce i loňský šampion BSB Tarran Mackenzie. Motocykl Honda CBR600RR poslední dva roky bezkonkurenčně kraluje v japonském šampionátu. Tento motocykl Honda CBR600RR Race Base je k dostání pouze v Japonsku.

Mackenzie měl původně závodit za Team MotoXracing Yamaha v šampionátu WorldSBK, ale Italové pojedou z finančních důvodů v sezóně 2023 pouze evropské závody. A nezapomínejme, že Tarran Mackenzie je britským šampionem 2016 právě v prostřední kubatuře.



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama