Hlavní obsah

Jurečka by už rád předal resort životního prostředí Hladíkovi. Požádá o to premiéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda lidovců Marian Jurečka, který je ministrem práce a sociálních věcí a je dočasně pověřen i vedením ministerstva životního prostředí, požádá příští týden premiéra Petra Fialu (ODS) , aby navrhl prezidentovi jmenování Petra Hladíka.

Foto: Archiv Petra Hladíka

Petr Hladík

Článek

„Byl bych rád, aby na začátku prosince už tam byl nový ministr Petr Hladík,“ uvedl v pondělí Jurečka k obsazení ministerstva životního prostředí.

Jurečka stojí v čele resortu, který ze zdravotních důvodů opustila Anna Hubáčková (KDU-ČSL), od začátku listopadu.

Vedení lidovců doporučilo na uvolněný post náměstka brněnské primátorky Hladíka. Jeho jméno se však objevilo v policejních dokumentech v souvislosti s korupční kauzou týkající se privatizace bytů v Brně.

Ačkoliv nebyl z ničeho obviněn, premiér Fiala avizoval, že hodlá s případným návrhem na jeho jmenování několik týdnů vyčkat, až se celá záležitost vyjasní.

Kandidát na ministra Hladík: Na privatizaci brněnských bytů jsem se neobohatil

Domácí

Jurečka již dříve uvedl, že Hladík vše vysvětlil, a nevidí proto důvod, proč by měl být s jeho jmenováním problém. To potvrdil i nyní s tím, že se Hladík v brzké době setká s prezidentem Milošem Zemanem. „Můj zájem teď je, abychom směřovali k jmenování,“ řekl Jurečka.

V případě jmenování půjde o druhou změnu ve Fialově kabinetu. První novou tváří byl ministr školství Vladimír Balaš, který v červnu vystřídal Petra Gazdíka (STAN).

Plaga a Gazdík rezignovali na posty poradců ministra školství. Kvůli sobě navzájem

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám