Hlavní obsah

O2 zlevnilo před Vánocemi oblíbený mobilní tarif. Má to ale háček

Neomezené volání a SMS zprávy a k tomu ještě balík 10 GB dat za 549 Kč měsíčně. Takové ceny bychom rádi v cenících tuzemských operátorů viděli standardně, zvýhodněnou nabídku si ale operátor O2 připravil jen jako časově omezenou nabídku v rámci vánoční kampaně. Háček je navíc v tom, že nabídka není určena pro stávající zákazníky, ale pouze pro ty nové.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zmiňovaný tarif se jmenuje FREE+ Bronzový a standardně stojí 699 Kč. Ten patří u operátora společně se základním tarifem FREE+ Modrý, který má však pouze 3 GB dat, k těm nejoblíbenějším.

Za zvýhodněnou cenu 549 Kč mohou tarif FREE+ Bronzový lidé získat až do 31. prosince, v příštím roce případné zájemce vyjde už na standardních 699 Kč. Pokud mají lidé o tarif FREE+ Bronzový za zvýhodněnou cenu zájem, je nutné jej objednat přímo na webu operátora. Na prodejnách ani prostřednictvím operátora to možné není.

Operátorům se daří. Loni zvýšili tržby z mobilních služeb na 41,82 miliardy Kč

Mobil

V současnosti tak na trhu nastala pikantní situace, protože základní tarif FREE+ Modrý stojí nyní úplně stejnou sumu jako FREE+ Bronzový s větší porcí dat. Samozřejmostí je i možnost využití přístupu do 5G sítě.

Časové omezení přitom platí pouze na pořízení tarifu, výhodnější cena zůstane lidem i po skončení akce, dokud se sami nerozhodnou tarif změnit, nebo přejít k jinému operátorovi. Stále tedy budou platit jen 549 Kč.

„Pokud zvažuje zákazník přechod nebo si chce pořídit úplně nový tarif, třeba pod stromeček, pak je toto ideální příležitost. Sleva 150 korun totiž platí pro nové zákazníky napořád,“ uvedla Silvia Cieslarová, ředitelka mobilního segmentu v O2.

Jak je na tom konkurence?

Konkurenční T-Mobile nabízí tarif s balíkem 10 GB dat, neomezeným voláním a SMS zprávami aktuálně za 720 Kč. Při využití více služeb či tarifů je ale možné cenu srazit až na 540 Kč.

Vodafone láká primárně již na tarify s neomezeným množstvím dat, která však mají v této cenové kategorii omezenou rychlost stahování. Za 599 Kč je možné u operátora pořídit balík 4 GB dat, neomezené volání a SMS zprávy. Větší porci dat byste aktuálně v cenících operátora hledali marně. Je to dáno právě tím, že prim již hrají tarify s neomezenými daty.

I pro nové zákazníky O2 platí vánoční akce, v jejímž rámci za každou službu u O2 lidé získají slevu 1000 Kč na vybrané telefony a další elektroniku – v nabídce i chytré hodinky, notebooky, tablety či sluchátka O2 Pods+.

O dalších vánočních akcích operátorů, při nichž lze ušetřit při nákupu vánočních dárků i tisíce korun, se píše v našem dřívějším článku:

Mobily, notebooky, konzole i TV. Operátoři lákají na vánoční akce a slevy

Mobil

Může se vám hodit na Firmy.cz: Mobilní operátoři

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám