Virgin Atlantic začne létat na Maledivy a karibské ostrovy Turks a Caicos

22.11.2022 - Evropa



Britská letecká společnost Virgin Atlantic Airways příští rok na podzim rozšíří nabídku svých dálkových linek. Od října 2023 bude nově létat z londýnského letiště Heathrow na Maledivy. Nová linka bude provozována třikrát týdně Boeingy 787-9 Dreamliner. V současnosti je nabídka letů Virgin Atlantic na Maledivy dostupná prostřednictvím cestovní kanceláře Virgin Holidays. Společnost bude na lince mezi Londýnem a Male přímo konkurovat British Airways.

Přístav pro výletní lodě na ostrově Grand Turk, který je součástí Turks a Caicos (foto: Balou46/Wikimedia Commons - CC BY-SA 4.0)

Druhou novinkou je spojení z Londýna-Heathrow na karibské ostrovy Turks a Caicos. Tato linka na letiště Providenciales International nacházejícím se na ostrově Caicos bude provozována od 15. listopadu 2023 dvakrát týdně rovněž letouny Boeing 787 Dreamliner. Rovněž na této lince budou Virgin Atlantic přímo konkurovat British Airways, které však na Turks a Caico létají s mezipřistáním na Bahamách.

Ostrovy Turks a Caicos jsou zámořské území Velké Británie ležící jihovýchodně od Baham a severně od Haiti. Tvořeny jsou osmi většími ostrovy a dvacítkou menších ostrůvků. Žije zde necelých 40 tisíc obyvatel. Cestovní ruch je důležitou součástí ekonomiky Turks a Caicos. Tyto ostrovy jsou dále oblíbeným offshore centrem, kdy mají příjmy z poplatků od zde sídlících firem. Daňových výhod ostrovů využívají hlavně finanční instituce, zejména pojišťovny.

S novou linkou na Turks a Caicos pokračují Virgin Atlantic v rozšiřování své nabídky pravidelných letů do Karibiku. V posledním roce společnost otevřela nové linky na Bahamy, Svatou Lucii, Svatý Vincenc a Grenadiny.

Témata