Kardinál Müller prirovnal „novopohanských“ nemeckých biskupov ku kolaborantom s nacistami -

Kardinál Müller prirovnal „novopohanských“ nemeckých biskupov ku kolaborantom s nacistami


23. novembra 2022
  Krátke správy

Nedávno sme priniesli správu o tom, ako švajčiarsky kardinál Kurt Koch rozhneval Nemeckú biskupskú konferenciu, lebo jej „Synodálnu cestu“ prirovnal ku „kapitulácii Cirkvi pred Hitlerom“. Teraz k podobnej analógii dospel aj nemecký kardinál Gerhard Müller, ktorý v najnovšom rozhovore biskupa Batzinga a ďalších taktiež prirovnal k pronacistickým posluhovačom a pretláčateľom „pohanskej ideológie LGBT“.

Kardinál Gerhard Müller
zdroj: wikimedia commons

V Nemecku ide o pokus zmocniť sa katolíckych inštitúcií, cirkevných daní a stavebného fondu organizáciou, ktorá opustila katolícku vieru v jej základných prvkoch a definitívne opustila pôdu zjavenia,“ uviedol o Nemeckej biskupskej konferencii kardinál Müller v rozhovore s Lotharom Rilingerom z Catholic World Report a pokračoval:

Krstné vyznanie nahradila modla pohanskej LGBT ideológie. Protagonisti nemeckej synody namiesto toho, aby vzhliadali ku Kristovmu krížu a niesli zástavu víťazstva Vzkrieseného Krista pred ľudstvom, vztýčili dúhovú zástavu, ktorá predstavuje verejné odmietnutie kresťanského obrazu človeka. Krédo (modlitba „Verím v Boha“) nahradili vyznaním sa k modlám novopohanského náboženstva.

Kardinál ďalej zopakoval slová filozofa Maxa Schelera, ktorý napísal, že „človek buď verí v Boha, alebo verí v modlu“ a krútil hlavou nad kardinálom Marxom, podľa ktorého by nemecká Synodálna cesta „nemala príliš veľa rozprávať o Bohu“ (!). Upozornil tiež na to, ako si v Jeruzaleme sňal Marx svoj pastorálny kríž, aby tak neurážal iné viery, čím zaprel Krista. Müller o nemeckej „Synodálnej ceste“ ďalej hovorí:

Keďže „synodálne témy“ sa výlučne a neustále točia okolo sexuality ako egomanického zdroja potešenia, vzniká dojem, že sexuológia bola vyhlásená za vedúcu vedu, a preto nahradila teológiu založenú na zjavenej viere.

Následne kardinál uviedol, žeby sa tzv. „Barmenská teologická deklarácia proti nemeckým kresťanom“ z roku 1934 mala stať „zrkadlom pre každého, kto chce ostať verný Kristovi“. Deklarácia okrem iného hovorí:

Odmietame falošnú doktrínu, v ktorej by musela cirkev uznať za zdroj svojho hlásania okrem jediného Slova Božieho ešte iné udalosti a sily, postavy a pravdy, ako je ono Božie zjavenie…

Odmietame falošnú doktrínu, ako keby bolo cirkvi dovolené opustiť svoje posolstvo a poriadok pre svoje vlastné potešenie alebo pre zmeny v prevládajúcich ideologických a politických presvedčeniach.

Barmenská teologická deklarácia bola prelomovým dokumentom, ktorý vytvorili nemeckí protestanti proti pronacistickým protestantom, ktorí sa snažili podriadiť cirkvi Hitlerovi a jeho ideológii. Inými slovami, kardinál Müller tu, podobne ako švajčiarsky kardinál Koch, prirovnáva Nemeckú biskupskú konferenciu ku kolaborantom a prisluhovačom nacistov.

Zdá sa, že toto – inak vskutku trefné – prirovnanie je to jediné, čo rozbehnutých nemeckých biskupov ešte ako tak trápi. Na žiadne iné výroky či obvinenia nereagujú s väčšou agresivitou ako na to, keď ich niekto prirovnáva ku skorumpovanej časti episkopátu z 30. rokov, ktorá chcela do kresťanskej a katolíckej doktríny zamiešavať hitlerovskú – taktiež novopohanskú – ideológiu.

MG

Zdroj: The American Conservative, The Catholic Thing, ilustračný obrázok, zdroj – wikimedia commons


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Komisia biskupov EÚ (COMECE) pokračuje vo svojej propagandistickej jazde: Vydala novú brožúrku o pozitívach EÚ a jej rozširovaní

Na slovíčko s Michaelom Mattom a Johnom-Henrym Westenom

Americký biskup sa ospravedlnil za to, že označil Bidena za hlupáka

Tradicionalistická púť do Chartres už druhý rok láme rekord. Záujem stále narastá napriek (alebo kvôli) Traditionis custodes. Príde aj kardinál Müller