MojAndroid

Spoločnosť Google dlhé roky ignorovala Android tablety a príliš sa nesnažila upraviť svoj operačný systém pre ich veľké displeje. Zlom nastal s príchodom skladacích smartfónov, ktoré prinútili Google vydať systém Android 12L pre väčšie uhlopriečky displejov. Podľa portálu AndroidPolice teraz vylepšuje svoje Android aplikácie, aby ich používanie na skladacích smartfónoch a tabletoch bolo o niečo príjemnejšie.

Google do svojich aplikácií pridáva presúvanie súborov ich potiahnutím

Snaha zlepšiť prácu s Android aplikáciami na väčších displejoch pravdepodobne súvisí s tým, že spoločnosť pracuje na tablete Google Pixel Slate a hovorí sa aj o skladacom smartfóne. Pre Google to znamená pripraviť aplikácie na väčšie tvarové faktory a pridať im funkcie, ktoré má zmysel mať na väčších obrazovkách.

Funkcia Drag and drop | Zdroj: AndroidPolice.com

Spoločnosť preto pridáva vylepšenú funkciu drag and drop (chyť súbor a pretiahni na druhú časť obrazovky) a plnú podporu myši do niekoľkých svojich aplikácií Workspace. Aplikácia Google Prezentácie (Google Slides)  teraz podporuje presúvanie textu a obrázkov z jednej snímky do druhej alebo do iných aplikácií. Samozrejme pokiaľ aplikácia tretej strany podporuje presúvanie.

Viaceré Google aplikácie sa dočkali podpory myši

Aplikácia Google Keep, ktorá slúži na poznámky, už v júli 2022 pridala podporu pre presúvanie obrázkov. Podobne aj aplikácia Google Disk už nejakú dobu umožňuje presúvať súbory a priečinky a nahrávať ich. Teraz dokonca umožní presúvať súbory a priečinky v rámci Disku myšou. Či už v režime jedného okna alebo v režime dvoch okien, ktorý Google Disk už nejakú dobu taktiež ponúka.

Aj Google Dokumenty teraz plnohodnotne fungujú s počítačovou myšou. Najzreteľnejšie je to, keď sa pokúsite vybrať text kliknutím ľavým tlačidlom myši a ťahaním. Predtým by to spustilo dotykové gestá, ktoré umožňovali posúvať sa v dokumente namiesto zvýraznenia textu. Samotný Android samozrejme podporuje presúvanie myšou dlho, ale spoločnosť Google si až teraz konečne všimla, že tieto možnosti niektorým z jej aplikácií chýbali.

Náš tip
Huawei nova 10 SE: Novinka v strednej triede so 108-megapixelovým fotoaparátom
23.11.2022

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+