Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hubáčková je po operaci! Na sítích sdílela fotku plnou nervozity. A kdy se dočkáme Hladíka?

Autor: for, jko - 
23. listopadu 2022
12:41

Exministryně životního prostředí Anna Hubáčková (KDU-ČSL) má za sebou dlouho plánovanou operaci. Svou fotografii z nemocnice sdílela na facebooku. Hubáčkovou nyní čekají měsíce rekonvalescence, jak již dříve zmínila při svém odchodu z vlády. Političce její kolegové a známé tváře vrcholové politiky přejí brzké uzdravení. 

Bývalá členka vlády má za sebou zákrok. Informovala o tom na svém facebooku. „Milí přátelé, děkuji za podporu i posílanou energii. Jsem ve skvělé péči lékařů a sestřiček FN Olomouc - mají můj velký obdiv. Na foto ještě trochu nervozita, dnes už lépe,“ uvedla na síti.

Podle komentářů se dá odvodit, že exministryně životního prostředí je již v pořádku. Svému kolegovi z kabinetu a ministrovi kultury Martinu Baxovi (ODS) totiž odepsala, že zdraví z oddělení JIP. „Myslím na tebe a držím palce,“ napsal jí Baxa. Nyní čeká Hubáčkovou 4-6 měsíců dlouhá rekonvalescence. 

Baxa není jediný ze známých politiků, kdo popřál Hubáčkové brzké uzdravení. Slova podpory napsal pod fotografii senátor Jiří Růžička, europoslanec Tomáš Zdechovský, ale také poslanec Vít Kaňkovský

Superministr Jurečka a kandidát Hladík

Hubáčková skončila na ministerstvu životního prostředí na začátku listopadu. Jako důvod uvedla právě zdravotní obtíže. Rezort dočasně převzal předseda lidovců Marian Jurečka, který tak zasedl v čele už třetího rezortu za doby vlády Petra Fialy (ODS).

Připomeneme, že Jurečka je oficiálně ministr práce a sociálních věcí. Na počátku Fialovy vlády chvíli vedl ministerstvo zemědělství, jelikož tehdejší kandidát a stávající ministr Zdeněk Nekula (KDU-ČSL) ležel v době jmenování doma s covidem. A nyní se na měsíc zhostil i role ministra životního prostředí. 

Lidovci trvají na tom, aby Hubáčkovou v čele ministerstva nahradil místopředseda strany Petr Hladík. Ten se ale stále nesetkal ani s prezidentem Milošem Zemanem a navíc musela vysvětlovat své zapojení do kauzy privatizace domů v Brně. Hladík ale mezi obviněnými není. I tak se však jeho jmenování neustále odsouvalo, a proto je Jurečka dočasně v čele rezortu.

Počítá se s tím, že Jurečka bude velet životnímu prostředí 4 týdny. Lze tak očekávat, že se blíží schůzka Hladíka se Zemanem a že bude brzy kabinet opět kompletní. Původně byla schůzka s hlavou státu a Hladíka domluvena už na 13. října. Hrad však schůzi zrušil z technických důvodů. O týden později se další schůze odsunula právě kvůli již zmíněné kauze. 

Hladík v rozhovoru pro Právo podotknul, že jeho jméno je poškozeno, ale jediné, co s tím může udělat, je vysvětlovat. Odmítnul pak jakékoliv obohacení. 

Video  Náměstek primátorky Brna Petr Hladík (KDU-ČSL) se vyjadřuje k zásahu policie na radnici.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

 

valachia ( 23. listopadu 2022 18:57 )

No a co jako.

frnta konew ( 23. listopadu 2022 18:36 )

Tak si to vyřiď s mámou doma a sem to netahej, HLUPÁKU!

frnta konew ( 23. listopadu 2022 17:04 )

100x Zdrávas a 100x Otčenáš, požehnání od Jurečky a bude fit.

Tara-Tara ( 23. listopadu 2022 14:00 )

vždyť je to každému srdečně fuk.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa