Vojna s islamom – jej koniec je v nedohľadne! -

Vojna s islamom – jej koniec je v nedohľadne!


23. novembra 2022
  Krátke správy

Na našej zemeguli sú vojny, ktoré trvajú už tak dlho, že prestávajú pútať pozornosť sveta. Tlačové agentúry a zahraničné redakcie sú na tieto konflikty natoľko zvyknuté, že nepovažujú za vhodné informovať o ich každodenných obetiach. Výnimky robia, keď dochádza k masovým masakrom.

Ilustračný obrázok, zdroj: nara.getarchive.net

Tak je to aj v Somálsku, kde islamskí teroristi nedávno uskutočnili bombový útok v blízkosti ministerstva školstva v Mogadiše, pri ktorom zahynulo približne 120 ľudí a viac ako 300 bolo zranených. Predchádzajúci takýto akt sa uskutočnil v októbri 2017. V Mogadiše vtedy zahynulo 587 ľudí a 316 bolo zranených v dôsledku výbuchu nákladného auta s výbušninami.

Tieto vraždy predstavujú najkrvavejšie epizódy v prebiehajúcej vojne, ktorú islamistická organizácia aš-Šabáb vedie proti somálskej vláde od roku 2006. Džihádisti v súčasnosti kontrolujú väčšinu južných a centrálnych oblastí krajiny. Odtiaľ podnikajú útoky na oblasti chránené vládnymi jednotkami. V hlavnom meste útočia najmä na verejné budovy a miesta navštevované miestnou elitou a zahraničnými diplomatmi a podnikateľmi. Svoje aktivity financujú najmä z obchodovania s drogami a pytliactva, ako aj z daní uvalených na vidiecke obyvateľstvo na územiach, ktoré okupujú.

Islamisti sú voči obyvateľstvu bezohľadní. Už tri roky hrozí miliónom ľudí hladomor v dôsledku sucha, ktoré v krajine prevláda. Rôzne medzinárodné organizácie pomáhajú ľuďom v núdzi a posielajú im transporty potravín. Na konvoje však útočia džihádisti, ktorí ich zničia, okradnú alebo v lepšom prípade vymáhajú daň za to, že ich nechajú prejsť.

Najväčším problémom je, že koniec vojny je zatiaľ v nedohľadne. Kompromisy s teroristami, ktorí sa snažia uchopiť moc a zaviesť šaríu, neprichádzajú do úvahy. Štát je však príliš slabý na to, aby islamistov potlačil, a oni sú príliš silní na to, aby sa vzdali. Všetko nasvedčuje tomu, že krviprelievanie bude pokračovať.

MH

Zdroj: wpolityce.pl, ilustračný obrázok, zdroj – nara.getarchive.net


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Štúdio Disney bude zrejme musieť obmedziť v nových filmoch LGBT, gender a „woke“ propagandu. Dôvod? Slabé zisky z korektných filmov…

Rodičia nesmú dovoliť, aby sa ich dcéry obliekali nemravne alebo Poslúchať módu, či patriť Bohu?

Belgická polícia sa pokúsila násilne zatrhnúť konzervatívny samit. Zaskočení zostali kardinál Müller, Rod Dreher či Eric Zemmour

Sedem rokov nepokojov?