Bridgestone vyvinul speciální pneumatiky pro elektromobily

Bridgestone vyvinul speciální pneumatiky pro BMW iX, první elektromobil společnosti BMW od jejího průkopnického modelu BMW i3. Bridgestone při vývoji použil své nejnovější technologie a odborné znalosti podporující rozvoj elektromobility.

Pneumatiky Bridgestone Alenza s ultra nízkým valivým odporem se vyznačují řadou nejmodernějších technologií, které dokonale završují provozní vlastnosti a charakter modelu BMW iX.

Speciálně vyvinuté pneumatiky disponují patentovanou technologií lehké konstrukce Bridgestone ENLITEN, která snižuje jejich valivý odpor a hmotnost až o 20 %. Pneumatiky díky tomu přispívají k nižší pohotovostní hmotnosti modelu BMW iX. Výsledkem je delší dojezd na jedno nabití.

Pneumatiky Bridgestone Alenza koncipované pro elektromobil BMW iX jsou navíc vybaveny speciálně vyvinutou směsí a dezénem běhounu, jejichž vlastnosti skvěle doplňují pohon všech kol a technologii eDrive modelu BMW iX. Nabízejí tak vynikající jízdní výkony, skvělý dojezd a působivou akceleraci.

zdroj: tisková zpráva

40 Comments on “Bridgestone vyvinul speciální pneumatiky pro elektromobily”

  1. Koncern Volkswagen ukončuje veškerou spolupráci s Twitterem.

    Bohužel není schopen nabídnout jakékoliv vysvětlení, kterým by současně nepřiznával, že společnost sklouzla k neofašismu a stala se nedílnou součástí systému eurounijního korporátního fašismu a jeho systematického boje proti svobodě slova.

    Těžko mě někdo může považovat za fanouška lháře a podvodníka Muška, ale otevřeně volat po cenzuře a ani se za to nestydět, to tedy Volkswagen klesnul do pěkného morálního bahna.

      1. Skopčáku, oni to zvládají i senioři, kteří nejsou tak zběhlí v IT technologiích! O čem, že mluvím? No prokazatelně už rok nebereš cvokařem předepsané medikamenty. A řešení je dvojí: buď eRecept – a to by vzhledem k tomu, jak je Ti blízké všechno od „e“ a jaký jsi zdatný ajťák, tak byTi to nemělo činit žádný problém. Nebo si zajedeš ke cvokařovi osobně, budeš mít důvod zase očistit zarezlé brzdy tesla.mrdky.
        Pokud ale máš bobulí dostatek a jen je cíleně nebereš, tak to je fakt problém…..

          1. Jak přesně si představuješ zrušit velmoc, která disponuje arzenálem schopným nastartovat reakci atomových jader atmosférického dusíku a sežehnout jediným úderem atmosféru celé planety?

            Prostě se řadíš mezi lidi, kteří jen ventilují svoji nenávist protože nedokážou pracovat s faktem, že je třeba umět vyjít s protivníkem, kterého nelze porazit.

            Rusko může zvítězit, nezvítězit a neprohrát. Nikdy ale nemůže prohrát. V případě Ukrajiny je realistickým cílem dotlačit Rusko k nevítězství. Všechno ostatní je nebezpečná fantasmagorie stojící desítky tisíc životů a v extrémním případě ohrožující život všeho.

      2. To neřešte, nemá smysl s Dementem42 diskutovat… cílem ruských trollů není jen nasměrovat na jejich masírku. Jejich úkolem je i vytvořit chaos, odvést pozornost a destruovat konstruktivni diskusi. Proto ačkoli se za krokem VW dá najít spousta důvodů (nesouhlas s personální politikou nového vedení Twitteru, obchodní nesouhlas s placením nových poplatků, neochota podílet se na novém způsobu fungování platformy a řada dalších), tak Dement42 si jediný správný důvod doplní sám a na základě toho VW (nebo cokoli jiného, co není Rusko a Putin) ukřižuje… 🙂

            1. On si stejně všechno zkroutí k obrazu svému… nikde není nic psáno o tom, že důvodem odchodu VW je to co píše, ani se to nedá dovodit (resp. dá, stejně jako lze dovodit dalších X důvodů), ale to ho nezajímá… nezajímá ho pravda, Váš nebo můj názor, nezajímá ho realita a to, že je mimo mísu, vždycky někde něco vygoooglí, někam to vloží, i když to nemá hlavu ani patu a pak se naparuje jak je on, Rusko, ropa, Ruský plyn a spalovací auta nejlepší 🙂 . Když mu dá realita za uši (Tesla nezkrachovala ani 2 roky potom, co už to podle něj bylo jisté, Ukrajina nekapitulovala před půl rokem a kope Putlera do rozkroku stále dál atd…), tak chybu stejně neuzná a jede ty své nesmysly dál… fakt nemá smysl na něj reagovat…

              1. Ukrajina kope do rozkroku? Aha, tak to jo. Další, co žije sen o tom, jak „ukrajinští hrdinové vítězně bojují za nás“.
                Přitom pokud se podíváme na fakta, hovoří zcela jinak, než hloupá propaganda.

                ÚZEMÍ
                Ukrajina:
                před Maidanem 603 tisíc km2. Před válkou 560 tisíc km2. Nyní 512 tisíc km2. Tedy ztráta 15% a propad ze 44. země světa rozlohou až na 50. místo za Thajsko.

                Rusko: před Maidanem 17098 tisíc km2. Před válkou 17141 tisíc km2. Nyní 17189 tisíc km2. Tedy zisk 0,5%. Největší země světa.

                POPULACE:
                Ukrajina: před Maidanem 44 milionů obyvatel. Před válkou 38 milionů. Nyní 33 milionů. Předpoklad na konci zimy (viz konfenerce V4) cca 28-29 milionů. Tedy ztráta populace 30% propadnutí se z 36. místa států podle populace na 50. místo za Nepál.

                Rusko: před Maidanem 144 milionů. Před válkou 147 milionů. Nyní 152 milionů. Tedy zvýšení populace o 5%.

                EKONOMIKA (vývoj HDP):
                Ukrajina: Před Maidanem +0,05%. Před válkou +3,4%. Nyní forecast -50%.

                Rusko: Před Maidanem +0,74%. Před válkou +4,82%. Nyní forecast -3,3%.

                MĚNA:
                Ukrajina: Před Maidanem 11UAH/1EUR. Před válkou 30UAH/1EUR. Nyní 39UAH/1EUR. Tedy ztráta hodnoty 350%.

                Rusko: Před Maidanem 50RUB/1EUR. Před válkou 87RUB/1EUR. Nyní 63RUB/1EUR. Tedy ztráta hodnoty 26%.

                ….. a tak dále a tak dále.

                Pokud odložíš propagandistické brýle a podíváš se na základní čísla, kterými jsou měřeny státy, jako je rozloha, populace, ekonomika a podobně, musel bys být hodně neobjektivní, aby si došel k jinému závěru, než že Ukrajina je Ruskem jako stát doslova drcena.

                1. Jojo, tohle jsou ty ruský vlhký sny… je to stejné, jako „ultrapřesné detaily rozmístění ruských praporů a brigád“, které dle dementa42 na jaře do týdne měly sevřít Ukrajinskou armádu a vyhrát tak Rusku válku… v reálu překroucená data… už u prvního údaje (území) je to nesmysl, resp. je to pravděpodobně Putinovo přání, který počítá do svého území oblasti, které nejen právně k Rusku nepatří, tak ani nekontroluje… je to stejné, jako bych napsal, že Rusko ztratilo za poslední rok 500 bambilionů km2… dej mi sem věrohodný web, který popisuje jak je dnes skutečně velké území státu Ukrajina… ať se kouknu na jakékoli stránky, tak je tam 603 tis km2…

                2. Všechny mnou citované údaje jsou zcela objektivní a ověřitelné.
                  Jsou to údaje de facto, nikoliv de jure. Protože pokud budeš de facto mrtvola, bude ti úplně jedno, že jsi de jure hrdina.

                3. Moc prosím pošli odkaz třeba jen na 3 weby, kde jsou ty údaje objektivně ověřitelné jak píšeš, díky…

                4. Nebudu ti tady vypisovat URL údajů, které si zvládne dohledat dítě ze šesté třídy ZŠ.
                  Můžeš začít třeba na CMASF zde
                  hxxp://www.forecast.ru/Forecast/fore112022.pdf

                  a přestaň mě otravovat s dětskými dotazy.

                5. Vždyť je to úplně jedno. Když někdo něco někomu ukradne tak to patří původnímu majiteli a ne zlodějovi. Platí to i pro území.
                  A o tom kdo to schvaluje nebo dokonce opěvuje si nemyslím nic lichotivého.

                6. Omyl. Patří to tomu, kdo je vlastnictví schopen udržet a v kolektivním prostředí obhájit.
                  V případě území to platí dvojnásob. Tvoje teorie by znamenala revizi sahající před stěhování národů.

                7. Zajímavý názor. Myslím, že se přijedu podívat na tvoje nemovitosti a přesvědčit se, že jsi schopen je obhájit. 😉

                8. Za účelem ochrany majetku jsem sdružen v komunitě. V obci. Ve státě. Ten garantuje moje práva. Pokud tyto zaniknout, zůstanou mi jen moje zbraně.

                  Pointou je, že právo na majetek stojí na právech v daném místě a čase garantovaných nějakou společností. Pokud tato zanikne, zanikají i práva. To by si jako Čech měl znát detailně.

                  Není žádné univerzálně platné automatické právo na vlastnictví.

                9. @visper: To jste uhodil hřebíček na hlavičku. Třeba je Kolbenlhář jen zadlužená socka z paneláku. Nebo je úspěšný podnikatel, který má velký dům, dřevní pelety a brambory ve sklepě? Checht. Minule mu zde někdo nabízel osobní setkání, ale vykroutil se z toho. Prý nemá čas a s nikým cizím se nesetkává.

                10. @ye2050ar. Úplně to vidím.. Miláčku zítra nejdeme na to rozsvěcení stromečku, přijede nějaký cizí člověk z internetu zkontrolovat jak bydlíme… 😂

                  Co elektromobilista, to blázen?

                11. @Kolbenlhář: Úplně to vidím. Proto lidi rádi sní, ve snech se všechno vyplní…často mě pak napadá, že nic není, jak vypadá?

                  Někdo sní o velké domě a dřevních peletách. Někdo sní o vystoupení z EU. Někdo sní o elektromobilitě.

                  Život je rozmanitý, souhlasíš Kolbenlháři?

                12. Mysli si co chceš, já už dávno nemám potřebu cokoliv dokazovat sobě, natož někomu cizímu 😉
                  Dům jsem postavil, strom zasadil, syna zplodil, takže mám splněno.

                13. @Kolbenlhář: Checht. Máš splněno a jmenuješ se David Kolben. Teď už jen reaguješ na hloupé lidi z internetů.

                  Internetu nevěřte.
                  Pokud jde o zprávy na internetu, tak tam se podle Putina nedá „vůbec ničemu věřit“, protože se tam vyskytuje „spousta všelijakých falešných informací, podvrhů, klamání a lží“, vždyť informace jsou dnes také zbraní války. Dnešní článek z novinekcz.

                  Já si myslím svoje a nemusíš mi nic dokazovat, Kolbenlháři! Takže cajk.
                  Smajlíka si nějakého přidej.

                14. Tak to je vazne gol 😂😂😂
                  Tady resime, ze ty udaje prezentovane Dementem42 o aktualni velikosti Ruska a Ukrajiny a dalsich vecech jsou spis vlhkym Ruskym snem a nejsou k tomu zadne objektivni overitelne udaje a Dement42 to popre a jako dukaz da odkaz na Ruske zdroje 😂🤣
                  Boha jeho takeho Dementa muzou mit fakt jen v Rusku 😂🤣🤦‍♂️

            2. S jakými změnami Volkswagen nesouhlasí? Vím pouze o nesouhlasu s omezením cenzury, kterým se přiznává ke korporátnímu fašismu.
              Ale rád se dozvím o jiných.

              Aby bylo jasno, nezpochybňuji právo společnosti změnit nakládání se svými prostředky dle vlastního uvážení. Co mě ale znepokojuje je motivace této změny.

    1. pro Lžidlaždič … Tak jsem to rozklikl…😱Co to je za bizár??😩… Ale vážně: Západní ekonomicky všemocné neokolonialistické elity vedou ,,tažení proti západu“ …Na jejich důvody se tě radši neptám (asi to bude ,,marxistická“ rituální sepuku)…
      Oceány stouply za století o 15 až 20 čísel, ale podle toho génia NĚKTERÉ ostrovy zvyšují rozlohu…No tak někde jsou výlevy magmatu, někde se možná zvětší plocha na úkor reliéfu — A jak to souvisí?🙄… Hele, že je to všechno měření spiknutí?? Věříš na Zeměplacku??😃
      Taky mě pobavilo, že globální oteplování sice neexistuje, ale bude pro lidstvo prospěšné 👌👍
      Teda vy máte v kebulích dobrej guláš (původně jsem napsal boršč, ale nechci nahrávat rusofobům) …

Napsat komentář