Ryanair znovu otevře základny na Kanárských ostrovech

23.11.2022 - Evropa



Nízkonákladová aerolinie Ryanair v příštím roce znovu obnoví provoz základen na letištích Tenerife Sur a Lanzarote. Na každé ze základen budou během letního letového řádu 2023 bázovány dva letouny Boeing 737.

Díky obnovení provozu základen společnost otevře šest nových linek z Kanárských ostrovů. Z letiště Tenerife Sur bude nově létat do Bordeaux, Eindhovenu a Norimberku. Nabídku letů z Lanzarote rozšíří Ryanair o nové linky do Kolína nad Rýnem, Knocku, Paříže-Beauvais a Varšavy-Modlinu.

Letenky na všechny nové linky na Kanárské ostrovy jsou již v prodeji prostřednictvím webu a mobilní aplikace společnosti Ryanair. Irský dopravce informoval, že v rámci mimořádné prodejní akce nabízí na Kanárské ostrovy jednosměrné letenky za necelých 30 euro.

Boeing 737-800 společnosti Rynair na letišti v Lanzarote (foto: Rob Hodgkins/Flickr - CC BY-SA 2.0)

Své základny na Kanárských ostrovech Ryanair uzavřel na podzim 2019, přestože z nich bylo provozováno velké množství linek. Provoz ukončily základny na letištích Tenerife Sur, Lanzarote a Gran Canaria. Spolu s ukončením provozu základen došlo ke zrušení 29 pravidelných linek operovaných na Kanárské ostrovy. Zároveň došlo k propuštění necelých 180 místních zaměstnanců. Znovu otevření základen na letištích v Tenerife Sur a Lanzarote bude znamenat vytvoření 120 pracovních míst, zejména pro palubní personál.

V příští letní sezóně Ryanair bude provozovat celkem 70 pravidelných linek na Kanárské ostrovy. Celkem by na těchto linkách mělo být 520 letů týdně.

Témata