Alessandro Michele končí na postu kreativního ředitele Gucci

Zvěsti úterního večera byly potvrzeny. Když dnes média informovala o svědectví, že Michele svůj post opouští, šlo pouze o neoficiální informaci. Ovšem když už se módním světem jednou něco provalí, dost často je to pravda. Tato se potvrdila o pouhých pár hodin později. 

‚‚Jsou chvíle, kdy se společné cesty rozcházejí, protože každý z nás může mít různé perspektivy. Dnes pro mě končí mimořádná cesta, trvající více než dvacet let, v rámci společnosti, které jsem neúnavně věnoval všechnu svou lásku a kreativní vášeň. Během tohoto dlouhého období byl Gucci byl můj domov, moje adoptivní rodina.‘‘ Informoval středečního večera Michele na svém Instagramu. ‚‚Této své rodině, všem jednotlivcům, kteří se o mě starali a podporovali mě, posílám své nejupřímnější díky, své největší a nejsrdečnější objetí. Bez nich by nic z toho, co jsem vybudoval, nebylo možné. A mé nejupřímnější přání: ať pokračujete v kultivování vašich snů, jemné a nehmotné substanci, díky které stojí za to žít. Ať vždy žijete svými vášněmi, poháněni větrem svobody...‘‘ 

Módní dům vydal oficiální oznámení o návrhářově odstupu, na určení následovníka je však ještě brzy. Nový kreativní ředitel bude čelit nelehkému úkolu. Alessandro Michele dal módnímu domu Gucci silnou vizi a rozpoznatelnou tvář, upevnil jeho místo na trhu a učinil jej přitažlivým i pro ty z řad nejmladších klientů. Silná a rozpoznatelná identita, která mnohdy balancovala na hranici kýče, jemuž však bylo snadné propadnout, je něco, co nevybudujete ze dne na den. Mnozí léta Alessandra Micheleho pod křídly Gucci popisují jako zlatou éru domu. Co tedy může přijít po ní?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Zdroj: Autorský článek, Instagram

Princ potisků a král jet-set stylu. Kdo byl excentrický Emilio Pucci?

elle.cz