Opojná popularita & závratné výdělky: Nejsledovanější Instacelebrity

Firmy a jejich marketingová oddělení se snaží vymýšlet nové a lepší způsoby, jak propagovat své produkty. Vzhledem k tomu, kolik lidí denně tráví čas sledováním svých oblíbených influencerů, se právě oni stávají neocenitelným kanálem, kde lze promovat své výrobky. Značky věří, že influencer marketing ovlivňuje povědomí o značce a prodeje více než jakákoli jiná marketingová metoda. Sází proto na spolupráce s influencery na sociálních sítích, kteří jim prostřednictvím svých postů pomáhají získat nové zákazníky a lépe prodávat produkty. A to je také důvod, proč influenceři dnes na svých reklamních postech vydělávají závratné částky. Tady je deset nejvlivnějších a nejdražších insta celebrit na světě.

No 1. Cristiano Ronaldo

Už druhým rokem po sobě kraluje Instagramu portugalský forward Cristiano Ronaldo. Aktuálně má 501 milionů sledujících a úměrně tomuto neuvěřitelnému číslu si může dovolit za reklamní posty účtovat astronomické částky. Odhaduje se, že zatímco loni si za nejdražší post řekl 1,6 milionu dolarů, letos se cena dostala už na 2,3 milionu dolarů. Christiano Ronaldo byl ale vždy ztělesněním ideálního reklamního objektu. Ještě před milionovými žněmi z Instagramu inkasoval astronomické částky z televizních reklam a reklamních kampaní. V sezóně 2021-22 měl vydělat 125 milionů dolarů před zdaněním. Z toho 70 milionů dolarů dostal z platu a bonusů za návrat do anglického fotbalového klubu Manchester United. Zbytek pochází z partnerství a podpory značek Nike, Herbalife, Clear a také z jeho vlastní značky CR7, jejíž portfolio se neustále rozrůstá. Původně pár kousků oblečení s ikonickým označením se rychle rozšířilo na spodní prádlo, parfémy, brýle, hotely, posilovny a další.

No 2. Leo Messi

Argentinský národní poklad Lionel Messi je jedním z nejpopulárnějších fotbalistů všech dob. V anketě Zlatý míč se o vítězství nejvíce přetahoval s Cristianem Ronaldem, se kterým má sice konkurenční, ale přátelský vztah. Oba fotbaloví bozi se dokonce spolu objevili v reklamě na značku Louis Vuitton, kde proti sobě opět stanuli jako soupeři a na ikonickém kufru LV rozehráli šachovou partii. V seznamu nejbohatších instagramových influencerů se za Cristianem drží v těsném závěsu, protože ho sleduje 377 milionů sledujících a přeskočil i Kylie Jenner, protože stříbrnou příčku donedávna držela právě ona. Díky MS ve fotbale v Kataru mu ale čísla sledujících opět rostou. Zaměřuje se především na propagace značek v kategoriích sport a fitness, ale rozhodně se na něj neomezuje – ostatně nejznámější je jeho spolupráce s brambůrky Lay’s. Za reklamní post si obvykle říká 600 tisíc dolarů až 1 milion.

Kylie Jenner je oficiálně nejmladší dolarovou miliardářkou světa

elle.cz

No 3. Kylie Jenner

Na třetím místě žebříčku se aktuálně s 372 miliony instagramovými followerů drží Kylie Jenner. Kylie je členkou populárního klanu Kardashian-Jenner, jehož všechny členy vystřelila na vrchol popularity reality show „Keeping up with the Kardashians“. Členové rodiny a také téměř každý, kdo se po nějakou dobu vyskytne v její blízkosti, je zasažen zájmem veřejnosti, který se projeví především na sociálních sítích. Kylie toho využila vytvořením vlastní kosmetické značky Kylie Cosmetics a stala se jednou z nejvlivnějších osobností v kosmetickém průmyslu. Za jeden reklamní příspěvek si účtuje více než 600 000 dolarů a převážně podporuje luxusní módní a kosmetické značky. Například svou novou řadu doplňků, které navrhla pro luxusní módní značku Balmain.

No 4. Selena Gomez

O vsuvku mezi nejlepšími světovými sportovci a členy rodiny Kadashian-Jenner, kteří okupují přední příčky seznamu nej influencerů, se postarala americká zpěvačka Selena Gomez s 358 miliony followers. Selena má na Instagramu obrovskou základnu sledujících a už léta stabilně patří mezi nejoblíbenější instagramery. Za to si může účtovat podobně jako Leo Messi odhadovanou průměrnou cenu za příspěvek 600 tisíc až 1 milion dolarů. Často podporuje módní, lifestylové a kosmetické značky, mimo jiné i tu svou s názvem Rare Beauty.

Top fashion influencerky: jak módní ikony začínaly a co dělají dnes?

elle.cz

No 5. Dwayne The Rock Johnsson

První pětici uzavírá americký svalovec The Rock. Přestože počet Dwaynových sledujících za rok vzrostl o 66 milionů, nestačilo to, aby si udržel stříbrnou příčku z roku 2021. Nicméně i tak se svými 348 miliony sledujících na Instagramu porazil instakrálovnu Kim Kardashian, která má ovšem ‚pouhých‘ 334 milionů fanoušků a obsadila až další, šestou příčku. Hvězda akčních filmů vyniká svou muskulaturou a láskou k cvičení, je proto ideální promotér značek spojných se zdravím a fitness. Za příspěvek si podobně jako jiní v žebříčku účtuje mezi 600 tisící a 1 milionem dolarů.

V první desítce světových top influencerů s nejvyššími výdělky se ještě umístily Kim Kardashian a její sestry Khloe Kardashian a Kendall Jenner a dále zpěvačky Beyoncé a Ariana Grande. Jejich ceny za reklamní post jsou trochu nižší, ale i přesto nejlevnější nabídky neklesají pod 400 tisíc dolarů.

Zdroje: Instagram.com, forbes.com, influencermarketinghub.com, hopperhq.com, marca.com