LGBT novinky z Nórska: Zdravý muž sa vyhlásil za invalidnú ženu -

LGBT novinky z Nórska: Zdravý muž sa vyhlásil za invalidnú ženu


24. novembra 2022
  Krátke správy

Koncom októbra odvysielala nórska televízia v programe „Dobré ráno, Nórsko“, podivuhodný rozhovor. Hlavnou hviezdou bol 53-ročný muž, ktorý vyhlásil, že si vždy želal, aby sa narodil ako žena, ochrnutá od pása nadol. A vďaka modernej dobe si to mohol „vybaviť“.

Zdroj: fb God morgen Norge

Aj napriek tomu, že spomínaný Nór, ženatý otec dvoch detí, je úplne zdravý a nemá žiadne fyzické postihnutie, používa namiesto nôh invalidný vozík a spolu s lekármi sa pri debate o svojom psychickom stave oháňa termínmi ako „genderová dysfória“ a „porucha integrity tela“.

Táto televízna reportáž poriadne nahnevala skutočne postihnutých ľudí, ktorí si nemyslia, že v televízii by mal mať vysielací priestor naozaj každý.

18-ročná Emma, ktorá bola na vozík pre vážne ochorenie odkázaná dva mesiace, povedala, že rozhovor s týmto mužom ublížil ľuďom, ktorí sa naozaj nemôžu hýbať. 23-ročná Noomi bola ešte tvrdšia. Mužova nová identita je podľa jej slov urážkou komunity postihnutých ľudí.

Kauza zaujala aj nemeckého politika Georga Pazderského, ktorý bez okolkov na Twitteri napísal, že v minulosti by tento muž skončil na psychiatrii.

A čo dnes? Dnes je z neho príslušník sexuálnej menšiny s právami, ktoré musíme rešpektovať. Dôkazom toho je napríklad aj búrlivá debata, ktorá sa strhla na internete. Všetky komentáre od pobúrených a skutočne postihnutých ľudí televízia bez najmenšieho zaváhania vymazala.

MM

Zdroj: norwaytoday.com, ilustračný obrázok, zdroj – fb God morgen Norge


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

„Už se perou, už se perou“ – Medzi feministkami a transgendermi v Paríži to iskrilo…

Komik Rob Schneider o svojej konverzii na katolícku vieru: „Nikdy som necítil viac pokoja“

Biskup z Trevíru viedol LGBT bohoslužbu a obhajoval zmenu učenia Cirkvi o tzv. queer ľuďoch. Cirkev obvinil, že svojím učením „vylúčila“ queer ľudí

František verzus Sv. písmo a Tradícia