MojAndroid

Softvérová podpora spoločnosti Samsung sa v posledných rokoch zlepšila, čo potvrdzujú aj aktualizácie na Android 13 pre viaceré vlajkové modely. Dočkali sa ho série smartfónov Samsung Galaxy S22, Galaxy S21, Galaxy Note 20 a Galaxy S20 a dokonca aj véčkový Samsung Galaxy Z Flip3 5G. Podľa portálu SamMobile sa na neho teraz môžu tešiť aj majitelia pôvodného modelu Samsung Galaxy Z Flip.

Aktualizácia bola spustená v Európe

Aktualizácia by sa mala týkať aj 5G verzie smartfónu. Predinštalovaným systémom bol  Android 10 a odvtedy obdive verzie dostali dve systémové aktualizácie. Pretože Samsung poskytuje pre drahšie modely až tri roky systémových aktualizácií, tak sa teraz majitelia tohto smartfónu môžu tešiť na aktualizáciu so stabilným systémom Android 13. Novšie drahšie modely dokonca dostanú 4 aktualizácie Androidu.

Samsung Galaxy Z Flip | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Aktualizácia je zatiaľ dostupná na 10 európskych trhoch, ako je Nemecko, Francúzsko, Holandsko, Taliansko alebo Poľsko. Odtiaľ by sa mala rozšíriť v priebehu pár dni rozšíriť aj na iné trhy vrátane Slovenska. Okrem systému Android 13 obsahuje aktualizácia aj nadstavbu One UI 5.0 a novembrovú bezpečnostnú záplatu. Ak už aktualizácia dorazila aj k vám, nezabudnite nám o nej dať vedieť v komentároch pod týmto článkom.

Dostupnosť aktualizácie by vám mal systém oznámiť automaticky notifikáciou. Ak by sa tak nestalo, tak si ju môžete overiť aj manuálne v sekcii Nastavenia -> Aktualizácia softvéru -> Stiahnuť a nainštalovať. Pred aktualizáciou s uistite, že máte batériu vášho smartfónu nabitú aspoň na 70 % jej kapacity.

Aktualizácie u konkurencie

Smartfón Realme GT2 Pro  nedávno dostal aktualizáciu na najnovší operačný systém Android 13.  To isté platí aj pre vlajkovú loď vivo X80 Pro. Spoločnosť Honor včera pre svoje smartfóny vydala nadstavbu MagicOS 7.0. Taktiež poznáme listinu Xiaomi telefónov, ktorých používatelia sa môžu tešiť na príchod Androidu 13. Na záver ešte spomenieme stále skvelý Huawei P40 Pro, ktorý dostáva novú aktualizáciu.

Náš tip
Súťaž: Vyhrajte 3x špeciálnu retro krabicu s legendárnym antivírusom NOD32 od spoločnosti ESET
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Nenašlo sa žiadne zariadenie. Skúste zmeniť vyhľadávaný výraz.
24.11.2022

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+