Meloniovej vláda odmietla finančne podporiť katolícke sobáše. Prezident Pápežskej akadémie sa k nej pridal -

Meloniovej vláda odmietla finančne podporiť katolícke sobáše. Prezident Pápežskej akadémie sa k nej pridal


24. novembra 2022
  Krátke správy

Mýtus o konzervatívnosti a kresťanskosti novej talianskej premiérky sa začína pomaly drobiť a rozpadávať. Namiesto toho sa začínajú črtať jej kontúry pravdepodobného trójskeho koňa, držaného vládnucimi globálnymi elitami v zálohe, pre prípad nespokojnosti v národe. Taliani majú teraz po voľbách pocit, že si zvolili „antisystém“, podobne ako pri Berlusconiho koalícii v 90. rokoch 20. storočia, a všetko pokračuje ďalej v starých dobrých liberálnych koľajach.

Ilustračný obrázok, zdroj: wikimedia commons

Minulý týždeň predložila nová talianska vláda tamojšiemu parlamentu rozpočet vo výške 35 miliárd dolárov. Z rozpočtu bol ešte predtým vypustený návrh piatich poslancov z koaličnej strany Liga, ktorí požadovali daňové úľavy až do výšky 20 000 dolárov pre páry do 35 rokov, s príjmom nižším ako 23 000 dolárov, ktoré sa rozhodnú uzavrieť manželstvo v katolíckej Cirkvi.

Poslanci ako dôvod svojho návrhu uviedli prudký pokles cirkevných sobášov v Taliansku. Ešte v roku 1970 sa podľa nich 98 % všetkých sobášov v krajine konalo v katolíckej Cirkvi. V roku 2020 to bolo už menej ako 50 % a každý tretí novorodenec v štáte má rodičov, ktorí nie sú zosobášení vôbec.

Návrh tiež špecifikoval, že na to, aby si mohli páry uplatniť odpočet, musia mať talianske občianstvo aspoň 10 rokov a musia byť zosobášení v Taliansku. Strana Liga predložila podobný návrh už v roku 2018.

Okamžite po zverejnení návrhu sa strhla lavína kritiky a liberálnych nárekov. Meloniovej hovorcovia okamžite uviedli, že to bol nápad, ktorý predložila len hŕstka poslancov a nestane sa návrhom vlády. Taliansky zväz agnostikov a ateistov pohrozil žalobou.

Nešťastní poslanci sa nakoniec dočkali úderu priamo do chrbta, keď ich návrh kritizoval arcibiskup Vincenzo Paglia, riadiaci Pápežskú akadémiu pre život, ktorej niektorí členovia najnovšie obhajujú potraty, LGBT a rozvody. Je tiež veľkým kancelárom Pápežského inštitútu Jána Pavla II. pre štúdium manželstva a rodiny, a preslávil sa aj financovaním nástennej maľby v chráme, ktorá má otvorene homoerotický podtext. Na maľbe v Terni-Narni-Amelia je namaľovaný v klbku mužských tiel a vo veľmi skromnom negližé aj arcibiskup osobne.

Paglia uviedol, že namiesto daňových výhod pre katolícke sobáše by vláda mala celoplošne rozšíriť svoj balík pre mladé páry a rodiny: „Ak chcete pomôcť rodinám,výborne, ale musia to byť všetky rodiny.“ Je pravdepodobné, že pod pojmom rodina myslel presne to, čo EÚ: akékoľvek páry, akéhokoľvek pohlavia, s deťmi či bez nich.

BM

Zdroj: Crux now, ilustračný obrázok, zdroj – wikimedia commons


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Pár slov o škapuliari, škapuliarskom bratstve a škapuliarskych milostiach, V. časť – záver

František Mikloško opäť perlil o Cirkvi, pápežoch, gender a kresťanskej politike: Pápež František je skvostom, nacionalisti a tradiční sú problém

„Už se perou, už se perou“ – Medzi feministkami a transgendermi v Paríži to iskrilo…

Komik Rob Schneider o svojej konverzii na katolícku vieru: „Nikdy som necítil viac pokoja“