Cenu Křišťálová Lupa získal projekt Zbraneproukrajinu

Letošní cenu Křišťálová Lupa získal server Zbraneproukrajinu.cz. Osobností roku v 17. ročníku ankety se stal zakladatel start-upu Shipmonk Jan Bednář a cenu popularity u veřejnosti si odnáší podcast Opravdové zločiny. ČTK to sdělili organizátoři ze serveru Lupa.cz. O vítězích v jednotlivých kategoriích rozhodly svými hlasy odborná porota a internetová veřejnost.

Veřejnost rozhodovala v osmi kategoriích a odborníci v devíti. Do rozhodování se letos zapojilo více než 120.000 hlasujících.

Odborníci dali v kategorii globálních projektů českých tvůrců na první místo službu s předpovědí počasí Windy.com. V kategorii mladá krev nejvíce bodoval projekt on-line knižního antikvariátu Knihobot.cz. Jako e-commerce inspirace uspěl projekt Qerko, umožňující platbu v restauracích pomocí QR kódů.

Server Zbraneproukrajinu.cz si vedle celkového vítězství odnáší i cenu za marketingovou inspiraci. Za obsahovou inspiraci u poroty nejvíc bodoval projekt Radiožurnálu a serveru iROZHLAS.cz nazvaný Česko 2022: Život k nezaplacení. Cenu České televize za nejlepší veřejně prospěšnou službou získal projekt Stojíme za Ukrajinou a Pomáhej Ukrajině.

Anticenu poroty si odnáší nedostatečný vývoj eGovernmentu v ČR. Na druhém místě skončila platforma XIXOIO, zabývající se obchodem s virtuálními tokeny. Třetí pozici obsadil nesystémový postup české vlády při potírání dezinformací.

Ve veřejném hlasování v kategorii internetového obchodu zvítězila Zásilkovna, následovaná e-shopem Alza.cz a a knihkupectvím Knihy Dobrovský. Cenu za nejlepší službu si odnesla mapová služba Mapy.cz, na druhém místě skončila filmová databáze ČSFD.cz a třetí srovnávač cen Heureka.cz.

Nejlepší letošní one man show je podle výsledků ankety server s videorecepty Těhotnej kuchař. V kategorii on-line videa bodovali Kluci z Prahy, podcastem roku jsou Opravdové zločiny a mezi zájmovými weby zvítězil server Živě.cz a

Mezi zpravodajskými weby vyhrál Seznam Zprávy. Druhé místo obsadil zpravodajský web ČT24, na třetí pozici skončil web Deníku N.

V kategorii osobnost roku zvítězil zakladatel logistického start-upu Shipmonk Jan Bednář. Druhý se umístil novinář, vydavatel a v současnosti ředitel Deníku N Ján Simkanič. Třetí skončila novinářka Lenka Kabrhelová, tvůrkyně a moderátorka zpravodajského podcastu Seznam Zpráv 5:59.

Anketa Křišťálová Lupa – Cena českého Internetu je pravidelným hlasováním veřejnosti a odborné poroty, v němž se vybírají a oceňují nejoblíbenější a nejzajímavější projekty, služby a osobnosti české on-line scény. Za dobu své existence se stala tradiční a nejvýznamnější událostí roku v oblasti českého internetu.

Související

Nominujte EUROZPRÁVY.CZ na Křišťálovou lupu 2011

Nominujte EUROZPRÁVY.CZ na Křišťálovou lupu 2011

Odstartoval nový ročník ankety Křišťálová lupa 2011. pokud nás rádi čtete, podpořte naše úsilí na projektu EUROZPRÁVY.CZ a nominujte ho jako nejlepší zpravodajský server na českém internetu. Posílat nominace můžete až do 4. září 2011.

Více souvisejících

Křišťálová lupa

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 50 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

EU a NATO tlačí na Řecko a Španělsko: Dejte Ukrajině své Patrioty

Řecko a Španělsko jsou pod stále větším tlakem spojenců z Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), aby dodaly Ukrajině více systémů protivzdušné obrany. Uvedl to server Financial Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy