S bývalým předsedou vlády se Kalivodová setkala před lety na otevření Pražského domu v Bruselu. On si pak nenechal ujít její Carmen ve Státní opeře. „Nevím, jak vznikla fáma, že jsem jeho přítelkyně,“ bránila se Andrea, pro kterou je to citlivé místo.

Už vidí soud...

Dobře to ví i »druhá« Carmen Pecková a nerozpakovala se toho využít v dalším výpadu proti své rivalce, o níž už předtím prohlásila, že »neumí zpívat« a že ji »vyrazili z Národního divadla« (Blesk informoval včera). „Peču si tak vánoční linecké a představuji si, jak probíhá soud s nesólistkou Národního divadla, která slavnému soudu ve Freiburgu vysvětluje, že s Paroubkem nic neměla a zpívat umí,“ rýpla si na svém facebookovém profilu do Kalivodové. Freiburg Pecková zmínila nejspíš proto, že v tomto německém městě s manželem žije.

Každopádně to doslova rozzuřilo Andreina muže Radka Tögela (52)! „Je to opravdu nechutná pomluva a manžel zvažuje další právní kroky,“ svěřila se Andrea.

Cesta dolů

Pecková už asi tuší, že přestřelila, protože na sociálních sítích začala zveřejňovat zvláštní statusy. „Urážet se může jen idiot, tak se raději neurážím, abych se neprozradil,“ zní jeden z textů, který doplnila douškou, že je to dobrá rada nade vše. „Když se dostanete na vrchol, jediná cesta je dolů,“ uvedla pak v dalším příspěvku.

Ano, i tak se dá stručně shrnout její aktuální stav, kdy se z obdivované operní divy pomalu stává všemi zatracovanou. Nezodpovězenou otázkou zůstává, proč se Pecková zničehonic tak ráda naváží do svých kolegyň a kolegů...

Pravda o vyhazovu z Národního

Tvrzení Peckové o tom, že Kalivodovou vyhodili z Národního divadla, a ta se tak snaží zavděčit muzikálovým producentům, aby dostala práci, se ukázalo jako nepravdivé. „Andrea Kalivodová určitě nebyla vyhozená, nanejvýš jí doběhla smlouva. Když bude nějaká další příležitost, divadlo se na ni opět rádo obrátí,“ sdělila eXtra. cz mluvčí opery ND Kateřina Motlová. A protože jsou už teď známy termíny představení, v nichž bude Kalivodová příští rok účinkovat, na vyhazov to opravdu nevypadá.

Sidovský vrací úder

Když vyšla nová deska 4 Tenorů, tedy seskupení Pavla Vítka, Mariána Vojtka, Jana Kříže a Michala Bragagnola, Pecková zaútočila i na ně. „Tohle teď vydává Supraphon! Co furt nějakej Smetana. Kýč nade vše,“ napsala na svůj facebookový profil.

A toho už měl akorát tak dost jejich zakladatel Janis Sidovský. „Pravdou je, že paní Dagmar Pecková, na rozdíl od sólistů 4 Tenorů, nemá žádné vysokoškolské vzdělání v oboru muzikál, ani, na rozdíl od sólistů 4 Tenorů, za poslední čtvrtstoletí nehrála v žádném světově uznávaném muzikálovém titulu. Projekt 4 Tenoři stojí na hudbě z muzikálů, filmů a na skladbách hitmakera Karla Svobody. Kluci zpívají skladby Bernsteina, Morriconeho, Lloyd Webbera a dalších globálně uznaných autorů s českými texty panů Borovce, Vrby nebo Prostějovského. Nikdy jsme nepředstírali, že jde o operní projekt, to si paní Pecková, možná kvůli nedostatku vzdělání, prostě popletla,“ vyjádřil se Sidovský na sociální síti.

Vyjmenoval také všechna ocenění, které zpěváci ze 4 Tenorů získali, ve kterých muzikálech či operách působí nebo působili, a zcela jasně a veřejně se jich zastal. Pánové mu pak děkovali. 

Video
Video se připravuje ...

Pohonné hmoty zlevňují! Zelenskyj naléhá na OSN. A válka operních hvězd Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters

Fotogalerie
41 fotografií