MojAndroid

Snáď najznámejšia video streamovacia služba je Netflix. Ale je vám známe aj to, čo na nej ľudia sledujú? Tohtotýždňový rebríček vám to osvetlí.

Top 10 filmov

Na najvyšších priečkach filmov to začína zaváňať vianočnou náladou. Na prvom mieste, Falling for Christmas a na 8., Christmas With You. Za oboma čerstvo novými snímkami rom-comu samozrejme nestojí nik iný ako Netflix. 

Ďalším z nových filmov je aj All Quiet on the Western Front. Tento spieva na trochu inú nôtu. Ako už názov naznačuje, je to fantasticko-historický protivojnový film založený na rovnomennom románe Ericha Maria Remarqua z roku 1929. V réžii Edwarda Bergera účinkujú Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Daniel Brühl, Sebastian Hülk, Aaron Hilmer, Edin Hasanovic a Devid Striesow. 

zdroj: Netflix
zdroj: Netflix

Podobným je aj francúzsky akčný film Lost Bullet, ktorému sa podobne ako aj slávnej Enole Holmes podarilo tento rok vydať aj druhý diel. Tiež ide o produkciu Netflix. Multižánrové komédie o boji dobra so zlom.

zdroj: Netflix
zdroj: Netflix

Kde si tiež môžete pozrieť boj dobra so zlom, avšak v trochu inom znení, je film The Wonder. Tu sa Netflix, spolu s režisérom Sebastiánom Leliom zahrávajú s psychikou diváka. Atmosféru v hlavnej úlohe dokonale dotvára herečka známa vďaka svojím melancholickým, často náročným rolám. Nikto iný ako Florence Pugh. 

zdroj: Netflix
zdroj: Netflix

Známe tváre sa však objavili aj na snímkoch, ako je napríklad The Good Nurse. V hlavných rolách tu hrá Eddie Redmayne aj Jessica Chastain. A posledným z prvej desiatky je film s veľmi podobným menom aj dejom tomu predošlému, jediný rozdiel je v prevedení. Capturing the Killer Nurse je dokumentárny film o zdravotnej sestre, respektíve bratovi, Charlesovi Cullenovi, ktorému takmer prešlo tiché zabíjanie jeho pacientov.

Zoznam najsledovanejších filmov

  1. Falling for Christmas (5,3 IMDb)
  2. Enola Holmes 2 (6,8 IMDb)
  3. Lost Bullet 2 (6,3 IMDb)
  4. All Quiet on the Western Front (7,9 IMDb)
  5. Lost Bullet (6,3 IMDb)
  6. The Wonder (6,7 IMDb)
  7. Enola Holmes (6,6 IMDb)
  8. Christmas With You (5,6 IMDb)
  9. The Good Nurse (6,8% IMDb)
  10. Capturing the Killer Nurse (6,4% IMDb)

Najsledovanejšie seriály na Netflixe za minulý týždeň

Seriály sa tento týždeň nesú v téme drámy, krimi, hororu, ale aj histórie. Dlhodobo prvým je známa séria The Crown. 

zdroj: Netflix
zdroj: Netflix

Ak však máte chuť na niečo aktuálnejšie, dokumentárna miniséria o FIFE hovorí a jej histórií a politike, ktorá stojí za svetovým šampionátom. 

Najzaujímavejším dielom v dnešnom rebríčku je asi Ancient Apocalypse. Dokumentárny snímok o histórií ľudstva a kultúry. The Guardian ho označil za najnebezpečnejší seriál na Netflixe. Podľa nich sa seriál stal médiom konšpirácie. 

Čo nás prináša k ďalšiemu, Peacock, seriálu. One of Is Lying je klasická mysteriózna dráma pre mladých. Čo ju robí zaujímavou je predloha. Seriál je natočený podľa rovnomenného knižného bestselleru. 

zdroj: Netflix
zdroj: Netflix

Vrámci romantickej drámy tento týždeň vedie séria From Scratch. Láska afroameričanky a sympatického taliana, študentky a šéfkuchára spojených náhodou.

Zoznam seriálov

  1. The Crown (8,7 IMDb)
  2. Warrior Nun (6,9  IMDb)
  3. Ancient Apocalypse (7,7 IMDb)
  4. FIFA Uncovered (7,5 IMDb)
  5. Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story (8,0 IMDb
  6. One of Us Is Lying (6,8 IMDb)
  7. From Scratch (7,9 IMDb)
  8. 1899 (7,8 IMDb)
  9. Inside Man (6,6 IMDb)
  10. Dead to Me (8,0 IMDb)
Náš tip
Pozor na tohto nebezpečného správcu súborov pre Android. Obsahuje vírus

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+