Twitter příští týden spustí předplatné pro ověřovací ikonu, oznámil Musk

Americká internetová společnost Twitter příští týden v pátek na své stejnojmenné sociální síti provizorně spustí funkci předplatného pro ověřovací modrou ikonu. Na svém twitterovém účtu to dnes oznámil šéf společnosti Elon Musk. Twitter navíc bude používat různé barvy této ikony pro organizace a jednotlivce.

Twitter
reklama

"Zlaté ověření pro společnosti, šedé pro vlády, modré pro jednotlivce (ať jsou celebrity nebo ne)," napsal Musk. Všechny účty budou před aktivací ikony ověřeny manuálně. "Bolestivé, ale nutné," dodal.

Musk se po převzetí Twitteru rozhodl přeměnit funkci modré ikony. Ta původně označovala ověřené účty známých novinářů, komentátorů, politiků a dalších veřejných osobností. Musk ale plánuje, že ověření si bude možné pořídit v rámci měsíčního předplatného, které bude stát osm dolarů (asi 200 Kč).

Musk je nyní nejbohatším člověkem na světě. Firmu Twitter koupil v říjnu za 44 miliard dolarů a ve společnosti od té doby zahájil dramatické změny, včetně propuštění zhruba poloviny zaměstnanců a většiny vedení s cílem snížit náklady. Podle Muska firma prodělává čtyři miliony dolarů denně a potýká se s masivním poklesem příjmů v důsledku tlaku aktivistů na inzerenty, aby na tuto platformu neumisťovali reklamu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky