Orientační nabídka


 

Osecký kostel rozezní adventní koncert

V předvečer první adventní neděle se tradičně koná v některém z významných chrámů Ústeckého kraje slavnostní adventní koncert. Letos padla volba na nově zrekonstruovanou baziliku Nanebevzetí Panny Marie v klášterním kostele v Oseku. Koncert se uskuteční v sobotu 26. listopadu 2022 v 17 hodin a vstupné je zdarma.
Tisková zpráva ze dne 25. listopadu 2022
Adventní koncert Ústeckého kraje
 

 
 
"Podeváté pořádá Ústecký kraj ve spolupráci s teplickým spolkem Trautzlova umělecká společnost Adventní koncert Ústeckého kraje. V Oseku se odehraje již podruhé, avšak poprvé v nově zrekon-struovaných prostorách klášterního kostela. Obyvatelé Ústeckého kraje mají jedinečnou příležitost zpříjemnit si předvánoční čas a společně s námi zahájit období adventu. Chtěl bych tímto všechny srdečně pozvat na náš koncert, který se odehraje zítra od 17 hodin v oseckém kostele Nanebevzetí Panny Marie,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

„Velkolepý duchovní odkaz tohoto místa je možné pocítit nejen při pohledu na skvostnou výzdobu kostela, ale také při myšlence na mnohé výtečné hudebníky a skladatele, kteří v minulosti působili na jeho kůru,“ nastiňuje dramaturgii koncertu Petr Šíla, předseda Trautzlovy umělecké společnosti. 
 
Pod taktovkou oseckého rodáka Jana Zástěry vystoupí orchestr Hudby Hradní stráže a Policie ČR, sbory Collegium hortense a Pražští pěvci. Sopránového sóla se ujmou Miroslava Časarová a Veronika Pavlisová. Celé těleso čítající 80 umělců přiblíží posluchačům nejen podobu slavnostní hudební liturgie v oseckém klášteře, ale také reálný hudební doprovod mše, kterou před nedávnem sloužil litoměřický biskup Jan Baxant u katedry sv. Petra ve Vatikánu při příležitosti českého předsednictví v Radě Evropské unie.

Generálním partnerem adventního koncertu je společnost NET4GAS.

Adventní koncert Ústeckého kraje
 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 25.11.2022 / 25.11.2022 | Zveřejnit od: 25.11.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém