Hlavní obsah

Putin se setkal s matkami vojáků. Působil nezvykle sklesle a pokorně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin se v pátek setkal s matkami některých vojáků, které poslal bojovat na Ukrajinu. Matkám padlých vyjádřil neobvykle posmutněle působící Putin soustrast a těm, které stále doufají ve šťastný návrat svých synů řekl, aby nevěřily všemu, co se dočtou na internetu. Když vyjadřoval soustrast působil ruský prezident velice pohnutě a zaraženě.

Putin se sešel s matkami ruských vojáků bojujících na Ukrajině.Video: AP

 
Článek

Jak matky na Putinova slova zareagovaly, se veřejnost zřejmě nedozví. Ruská televize Rossija 24 totiž odvysílala jen slova ruského prezidenta. Poté co Putin oznámil, že začíná svobodná diskuse, přenos utnula. „Ruští vůdci rozumí a sdílí bolest těch, kdo v bojích na Ukrajině ztratili své milované. Na jejich nepopsatelné utrpení nikdy nezapomeneme,“ prohlásil Putin.

S vojáky ve „speciální vojenské operaci“, jak nazývá válku proti Ukrajině, Putin podle svých slov občas mluví po telefonu. „Hovořil jsem s těmi, kdo mě udivili svou náladou, svým přístupem k věci. Nečekali telefonát ode mne,“ poznamenal s tím, že tyto hovory se podařilo zorganizovat právě díky matkám vojáků.

Internetu nevěřte

Pokud jde o zprávy na internetu, tak tam se podle Putina nedá „vůbec ničemu věřit“, protože se tam vyskytuje „spousta všelijakých falešných informací, podvrhů, klamání a lží“, vždyť informace jsou dnes také zbraní války.

Nepatřili vám, ale Rusku. Matky padlých vojáků se dočkaly podivné kondolence

Válka na Ukrajině

Zpráva o Putinově setkání s matkami vojáků přichází pár dní poté, co se na ruského prezidenta videonahrávkou obrátil spolek Rada matek a manželek, který usiluje o návrat svých manželů nebo synů z fronty na Ukrajině.

„Vladimire Vladimiroviči, jste chlap, nebo ne? Máte dost odvahy na to, abyste se setkal tváří v tvář a veřejně se ženami, jejichž účast nebude schválena?“ apelovala ve svém videoprohlášení lídryně spolku Olga Cukanovová.

Vladimire Vladimiroviči, jste chlap? Manželky a matky ruských vojáků vyzývají Putina k setkání

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám