Muž prováděl šamanský rituál na policejní stanici

Přidat na Seznam.cz

Nepochopitelné a podezřelé jednání zaměstnalo brněnské hasiče i policisty. Vše způsobil 64letý muž se svým šamanským rituálem, uvádí Policie ČR.

V úterý přišel na podatelnu Krajské hygienické stanice, aby tam odevzdal žádost. Poté si vzal do dlaní tajemný prášek, který na místě rozsypal a zmizel.

Personál podatelny okamžitě zburcoval hasiče i policisty. Dříve jmenovaní se snažili zjistit, jakou látku to tam muž rozsypal. Policisté mu zatím byli na stopě. Netrvalo dlouho a kontaktovali ho. Chtěli vědět, co tam pán vlastně rozsypal.

Prý nic nerozsypal, jenom si očistil ruce, odpověděl jim. Hodinu se s policisty dohadoval a až po celé hodině přiznal, že vysypal písek ze skleničky, kterou nosí s sebou. Kriminalista byl překvapený, když mu muž sdělil, že prý šlo o šamanský rituál, který měl zajistit, že Krajská hygienická stanice mužovu žádost uzná.

V tu dobu už měli hasiči hotovou svou analýzu a zjistili, že to není žádná nebezpečná látka, nýbrž obyčejný písek. Jednáním 64letého muže se bude zabývat správní řízení.

Zdroj: Policie ČR