Neustálý boj s plísněmi na nohou ukončí jablečný ocet. Výsledky se dostaví během chvíle

Fotografie: Depositphotos

Jablečný ocet znají všichni, avšak ne každý ho má ve své spíži. Pořiďte si ho, i když s ním nemáte ve zvyku vařit. Bude se vám hodit na léčbu mnoha zdravotních komplikací.

Výhody jablečného octa snad neznají mezí. Je součástí mnoha receptů nejen na chutné pokrmy, ale především na domácí léčiva, která pomohou s mnoha zdravotními problémy, například bolestí a otoky dolních končetin, ale i s výskytem plísní na nohou si dokáže poradit raz dva. Pokud jsou plísně i vaším problémem, rozhodně si jablečný ocet kupte do zásoby. Více prozradila lékařka Jenneh Rishe.

Všestrannost jablečného octa

Jablečný ocet je velmi užitečný pro léčbu a prevenci mnoha onemocnění. Může být použit k léčbě zdravotních problémů s vysokou hladinou cukru v krvi, pomáhá snižovat cholesterol a může také pomoci při léčbě potíží s pokožkou, vlasy a nehty. Navíc je zcela přírodní, můžete mít tedy jistotu, že vaše tělo nevstřebává žádné chemikálie.

Jablečný ocet vás zbaví plísní na nohou

Naučte se, jak využít všechny výhody jablečného octa, abyste se zbavili plísně na nohou, jež se obvykle soustřeďuje mezi prsty. Nikdy nespoléhejte, že tento problém odezní sám. Pokud nebudete plíseň léčit, bude se šířit dále, což rozhodně nikdo nechce. V tomto případě vám bude nejlepším pomocníkem jablečný ocet.

Jablečný ocet má protiplísňové, antiseptické a antimikrobiální vlastnosti, které zmírňují bolest a podráždění způsobené plísněmi. K léčbě plísní na nohou, mezi prsty a na nehtech vezměte 1/2 šálku jablečného octa, 2 polévkové lžíce mořské soli a 1 litr vody. Vše smíchejte ve větším lavoru a ponořte nohy na dobu 10–15 minut. Proceduru podstupujte jednou denně, dokud plíseň nezmizí. Již po 3 aplikacích byste měli zaznamenat pozitivní výsledky.

nateklá noha
Fotografie: Freepik

Pryč s otoky a bolestmi nohou

K odstranění únavy, otoků, tíhy a bolesti nohou a kloubů je také ideální využití jablečného octa. Působí totiž protizánětlivě, proto je skvělou zbraní proti otokům a bolestem nohou. To je důležitá informace především pro ty, kteří tráví hodně času ve stoje. Jednoduše namočte nohy do roztoku jablečného octa, soli a vody na dobu 30 minut. Výrazně se vám uleví.

Zdroj: Healthline

Psaní článků se zdravotnickou tematikou se začala věnovat hned po studiu vysoké školy. Za celou svou kariéru nastudovala ... [Více o autorovi]