Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Kněžka nebo byznysmenka? Houdová tvrdí, že cítí energii Máří Magdaleny. Pak lákala na předražený zájezd do Egypta

Helena Houdová je certifikovaná koučka sexu, lásky a vztahů.
Zdroj: se souhlasem Heleny Houdové
+ Další 3 fotografie
Bizár

Poslední dny zbývají do posvátné poutě Heleny Houdové do Egypta a zdá se, že bývalá Miss České republiky nemá plno. A tak se rozhodla vytáhnout z rukávu poslední esa. Slibuje kouzla, magii, soukromou prohlídku pyramid a tvrdí, že začala cítit energii Máří Magdaleny. 

Přes sedmdesát tisíc korun bez letenky. Přesně tolik zaplatíte za aktivaci portálu 1212 v Egyptě, na kterou Helena Houdová své věrné v posledních měsících láká. A zdá se, že o spirituální cestu, která v závěru může vyjít až na sto tisíc korun, není velký zájem.

Slibuje kouzla a magie

Modelka se tak se svými fanynkami spojila z Bali, kde trvale bydlí, a rozhodla se je nalákat na exkluzivní zážitky, které podle jejích slov jinde nedostanou. Nejdříve si tedy musela vzpomenout, jak se česky řekne sunrise, tedy východ slunce.

Pak začala mluvit o kouzlech a magii, které se podle ní v Egyptě dějí. A to kvůli tomu, že se se jí prý povedlo zařídit soukromou prohlídku pyramidy jenom pro jejich skupinu. Stačí si přitom do vyhledávače zadat "soukromá prohlídka pyramidy" a zjistíte, že i vy si ji můžete domluvit, a to za několik desítek dolarů.

Cítí energii Máří Magdaleny

To by ale nebyla Helena, kdyby ve všem nenašla něco mystického. A nepropojila se s někým z minulosti. A tentokrát si za svůj cíl vzala ženu, která měla Ježíše doprovázet do Nazaretu a o níž se mluví jako o jeho ženě.

“Já teď cítím energii Máří Magdaleny, její moudrost, její kódy, které se sem přenášejí dlouhou dobu. Vrací se sem z dávné moudrosti historie. Jsou to kódy odpuštění a jednoty a mě tato energie dojímá. Když se napojím na ten chrám, mě to dojímá k slzám. Jsem úplně natěšená. Jsem z toho rozvibrovaná, že se nám to podařilo,” vyřkla ze sebe během živého vysílání na Instagramu Houdová, která si během streamu zapnula filtr, díky kterému jí zářily oči, aby snad byla ta magie v podobě soukromé návštěvy pyramid a jakéhosi posvátného chrámu, do kterého údajně po mnoho staletí nevkročil nikdo nepovolaný, víc uvěřitelná.

Procházka s tři tisíce let starou šamankou

“Jestli vás zajímají tajné chrámy Egypta, které nejsou přístupné veřejnosti, a třeba privátní návštěva pyramidy, také zázraky a kouzla, přidejte se. Máme posledních pár místeček. Voláme duše, které cítí, že se chtějí rozpomenout,” dodala Houdová, která zapomněla jen dodat, že to nebude zadarmo, ale za více než sedmdesát tisíc bez letenky a dalších náležitostí. Právě za tyto její podnikatelské aktivity ji youtuber Martin Mikyska označil jako manipulativní lhářku.

Zajímavé je, že to není poprvé, kdy Houdová tvrdila, že se spojila s někým z minulosti. Před téměř třemi lety se totiž podle svých slov měla během šamanské ceremonie propojit se sedmdesátiletou ženou z amazonského pralesa, kde prý žila před třemi tisíci lety. “Šly jsme spolu ve stejném čase a prostoru a já se s ní můžu spojit téměř kdykoli a zeptat se na cokoli. A díky ní se můžu propojit i s předky mých blízkých. Na co byste se zeptali vašich předků?“ napsala tehdy na Instagramu bývalá modelka a dodala, že své minulé životy nebo jejich části si pamatuje už dlouho. „Tato zkušenost mi však vzala dech, propojit se až takto do hloubky,“ dodala tehdy Houdová, která přiznala, že před tímto prožitkem užila ayahuascu, což má být podle předního českého psychiatra Karla Nešpora halucinogenní rostlina.

Zkušenosti s halucinogeny

„Je to halucinogen a halucinogeny patří mezi drogy podle mezinárodní klasifikace, o tom není pochyb. Je to hraní s ohněm. K charakteristikám halucinogenů patří jejich nepředvídatelnost. Vyvolávají flashbacky, to znamená i rok nebo dva po poslední dávce se může objevit stav, jako by byl člověk pod vlivem té drogy. Někdo může mít strašné úzkostné stavy, které přetrvávají týdny i měsíce po poslední dávce. Když má někdo hodně velkou smůlu, je tam třeba i nějaká skrytá duševní nemoc, tak se to s ním může táhnout i řadu let,“ popsal tehdy pro Showtime CNN Prima News Karel Nešpor, který se specializuje na léčbu návykových nemocí.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy